Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σημαντικές εξελίξεις στο Mega! Η συνάντηση των εργαζομένων με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη

Mega
Φωτογραφία αρχείου

– Ευχάριστα νέα για τους εργαζομένους του Mega
– Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενημέρωσε για τη συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες
– Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα
– Όλα δείχνουν ότι το Μεγάλο Κανάλι θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Εξελίξεις -και μάλιστα ευχάριστες – για το Mega! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ζήτησε και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο μεγαλομέτοχος του Mega τους ενημέρωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και πως αυτό που απομένει είναι να αποτυπωθεί… στο χαρτί. Μάλιστα, ο κ. Βαρδινογιάννης θεωρεί ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει εξέλιξη στην οριστική συμφωνία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στους εργαζομένους του Μεγάλου Καναλιού θα καταβληθεί δώρο Χριστουγέννων, αλλά και μέρος των δεδουλευμένων τους.

Με αυτές τις εξελίξεις είναι σαφές ότι το Mega και οι πιστώτριες τράπεζες ετοιμάζονται πλέον για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι τηλεοπτικές άδειες

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα (27.11.2017) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για τις εφτά τηλεοπτικές άδειες «εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου».

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, η διάρκεια τους θα είναι δεκαετής, το πρόγραμμα των σταθμών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε High Definition αλλά και σε Standard Definition μέχρι την 31/12/2021.

Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα υποβάλλουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3.5 εκατ. ευρώ η οποία θα έχει διάρκεια 365 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης. Επίσης, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για τη χορήγηση μόνο μιας άδειας. Το τίμημα κάθε άδειας θα καταβληθεί σε δέκα ισόποσες δόσεις, ενώ μετά την καταβολή της πρώτης δόσης οι οριστικοί υπερθεματιστές θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα προκηρυχθούν επιπλέον άδειες γενικού περιεχομένου, ωστόσο θα προκηρυχθούν άλλες κατηγορίες παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος.

Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάποιες από τις προκηρυσσόμενες άδειες παραμείνουν αδιάθετες, το ΕΣΡ θα τις επαναπροκηρύξει με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία και για δεκαετή διάρκεια.

Οι φάκελοι συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι συμπληρωματικές πληροφορίες μέχρι τις 18 Ιανουαρίου τις ίδιες ώρες.

Media Τελευταίες ειδήσεις