Παρασκευή, 23 Φεβ.
18oC Αθήνα

Σοφία Μπεκατώρου: Είμαστε ακόμα σε μια βαθιά πατριαρχική οικογένεια

Σοφία Μπεκατώρου: Είμαστε ακόμα σε μια βαθιά πατριαρχική οικογένεια

“Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν είναι τόσο προχωρημένη” υπογραμμίζει η Σοφία Μπεκατώρου.

Αρκετό καιρό μετά την απόφαση να μιλήσει δημόσια για την δική της ιστορία και να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική εκδοχή του κινήματος metoo, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε από καρδιάς για όλα στην κάμερα της εκπομπής του OPEN, “Επί τόπου” και τον δημοσιογράφο Θοδωρή Στέφο το μεσημέρι της Κυριακής (03.12.2023). 

“Δεν με έχει πληγώσει το αρνητικό κομμάτι της κοινής γνώμης γιατί καταλαβαίνω ότι αυτοί οι άνθρωποι, που το λένε αυτό, δεν αντιλαμβάνονται ούτε πως λειτουργεί το τραύμα ούτε τις δυναμικές που υπάρχουν όταν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί κάπως ο κόσμος για το τραύμα, πως λειτουργεί και να νιώθουν ασφαλείς οι άνθρωποι να μιλήσουν.

Από τη μία όμως λέμε να βγει ο κόσμος να μιλήσει και από την άλλη ουσιαστικά η προστασία, που έχουν από το κράτος για τα αντίποινα των δραστών, δεν υπάρχει. Σε αυτό τον χρόνο πρέπει όμως το θύμα να είναι ασφαλές και πρέπει να αλλάξουν κάπως οι διαδικασίες” εξομολογήθηκε αρχικά η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

“Προσπάθησα με έναν τρόπο πιο παιδικό, κοντά στην ηλικία τους, να εξηγήσω στα παιδιά μου ότι αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι που μου έκανε κακό, πέρασαν πολλά χρόνια, χρειάστηκα πάρα πολύ χρόνο για να μπορέσω να το επεξεργαστώ και ήρθε η στιγμή που ήθελα να κάνω κάτι νομικά.

Φυσικά ο στόχος ήταν να προστατευθούν άλλοι άνθρωποι διότι ήδη η δική μου υπόθεση είχε παραγραφεί. Αυτό το κατάλαβαν τα παιδιά και δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα κάποιες αντιδράσεις.

Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν είναι τόσο προχωρημένη και είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  

Είμαστε ακόμα σε μια βαθιά πατριαρχική οικογένεια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος” υπογράμμισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Media Τελευταίες ειδήσεις