Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπύρος Μιχαλόπουλος: Οι Άγριες Μέλισσες είναι απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε καλή τηλεόραση

Σπύρος Μιχαλόπουλος: Οι Άγριες Μέλισσες είναι απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε καλή τηλεόραση

Όσα είπε για τις Άγριες Μέλισσες ο σκηνοθέτης τους, Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Για την εμπειρία και την επιτυχία των Άγριων Μελισσών καθώς και τις διαφορές της μικρής με την μεγάλη οθόνη μίλησε ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Χρήστο Τζίφα και την εφημερίδα Αυγή.

Η σκηνοθεσία στην τηλεόραση διαφέρει πολύ από το μεγάλο πανί;

Η σκηνοθεσία είναι μια διαδικασία που βασίζεται στην τεχνική και στο όραμα. Σ’ αυτήν τη διαδικασία παίζει ρόλο σημαντικό η άποψη του δημιουργού-σκηνοθέτη. Η ματιά του στα πράγματα, η φαντασία. Εκτός από τη διαδικασία της παραγωγής που είναι διαφορετική στην τηλεόραση, η σκηνοθεσία δεν έχει ουσιαστικές διαφορές. Ο σκηνοθέτης πρέπει να αντιμετωπίζει το σενάριο με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε και σε μια ταινία. Αλλά οι ιδιαιτερότητες της παραγωγής (χρόνος, χρήματα, διάρκεια) πρέπει να γίνονται κατανοητές στον σκηνοθέτη και να βαδίσει μ’ αυτές. Είναι μια συλλογική δουλειά πολύ απαιτητική τόσο σε χρήμα όσο και σε τεχνική. Είναι δύο διαφορετικές εκφάνσεις του ίδιου μέσου. Ο σκηνοθέτης πρέπει να τις αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό και να έχει κοινή προσέγγιση.

Πώς ήταν η εμπειρία στις «Άγριες μέλισσες»;

Οι «Άγριες μέλισσες» είναι ένας σταθμός στην ελληνική μυθοπλασία. Είναι μια απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε καλή τηλεόραση. Κανείς μας δεν το υπέθετε αυτό. Ένα δυνατό σενάριο των Τσαμπάνη-Καλκόβαλη με τη συνεργασία τριών σκηνοθετών και την υποστήριξη της παραγωγής κατάφερε να φτιάξει μια σειρά που θα μείνει. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και ένα δύσκολο στοίχημα. Έπρεπε να το πιστέψουμε και το κάναμε. Ο Λευτέρης Χαρίτος κατάφερε να συνδυάσει τις ικανότητές μας (μαζί με τον Σταμάτη Πατρώνη και εμένα) και έφτιαξε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Μάθαμε όλοι από τις «Μέλισσες», πιστεύω, και αυτό είναι ευτυχία.

Media Τελευταίες ειδήσεις