Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι καταγγελίες είναι αρκετές και για αρκετούς, η εξουσία φθείρει τους ανθρώπους

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι καταγγελίες είναι αρκετές και για αρκετούς, η εξουσία φθείρει τους ανθρώπους

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για όσα βλέπουν το φως γτης δημοισιότητας: “Τώρα με τον κορονοϊό οι ηθοποιοί μιλούν γιατί τώρα δεν έχουμε δουλειά και σε πλήρη απόγνωση, έβγαλαν ότι είχαν μέσα τους”.

Στον καναπέ της εκπομπή Dot. κάθισε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλλήνων Ηθοποιών, και μίλησε για το πως κινούνται όσοι έχουν εξουσία σε σχέση με την κακοποίηση αλλά και το πως θα προχωρήσει το ΣΕΗ.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αφορούν το χώρο του θεάματος.

«Έίναι απαράδεκτο να επιβάλλονται ακατανόμαστα πράγματα σε οντισιόν… Ένας νέος ηθοποιός αν πει κάτι, θα πούνε α αυτός μιλά και δεν θα τον πάρουμε… Πρώτη φορά παγκοσμίως υπάρχει τέτοια αποκαθήλωση ειδώλων… 

Είναι απαράδεκτο ένας σκηνοθέτης να βάζει ηθοποιούς να κάνουν ακατονόμαστα πράγματα για να τους δοκιμάσει να δουν αν μπορούν. Και εγώ έχω παίξει γυμνός, ολόγυμνος στο θέατρο. 

Η εξουσία φθείρει τους ανθρώπους και τώρα με τον κορονοϊό οι ηθοποιοί μιλούν γιατί τώρα δεν έχουμε δουλειά και σε πλήρη απόγνωση έβγαλαν ότι είχαν μέσα τους. Τώρα τι να φοβηθείς;

Υπάρχουν κλειστά θέατρα. Είναι ύβρις και νέμεσις. Πολλές φορές είχα καταλάβει ότι διέπραξαν ύβρη. Το έβλεπα και τους είχα συμβουλεύσει. Άλλοι ήταν φτωχά παιδιά και το ξέχασαν. Σήμερα αποκαθηλώνονται με τέτοιο τρόπο, έχω κλάψει. Είχε περάσει μέσα μας σαν φυσιολογικό. Ατυχέστατη έκφραση ο άντρας παλιάς κοπής.»

«Δεν έχει σημασία αν γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι άνθρωποι. Σημασία έχει να διορθωθεί η κοινωνία, γιατί εμείς δίνουμε μήνυμα στην κοινωνία. Το έδωσε πρώτα ο αθλητισμός. Τώρα το θέατρο. Μπορεί μεθαύριο να μεταφερθεί στο δικό σας χώρο», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην πολύπλοκη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, ζήτησε από όλους να μην βιάζονται καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Δεν είναι μια διαδικασία μία ή δύο ημερών, οι καταγγελίες είναι αρκετές, για αρκετούς, οπότε θα πάρει χρόνο», «να έχουμε καρτερία και η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και πρόσθεσε ότι σε μια δυτική κοινωνία που λειτουργεί με τρόπο νόμιμο και όχι με λιθοβολισμό, πρέπει να ακολουθηθούν οι νόμιμες και τυπικές διαδικασίες.

Media Τελευταίες ειδήσεις