Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σπύρος Σπαντίδας: «Τους γνώριζα και τους δύο πολύ καλά αλλά δικαίως είναι εκεί που είναι»

Σπύρος Σπαντίδας: «Τους γνώριζα και τους δύο πολύ καλά αλλά δικαίως είναι εκεί που είναι»

Όσα δήλωσε ο Σπύρος Σπαντίδας σε συνέντευξή του.

Στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού μίλησε ο Σπύρος Σπαντίδας για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δύο συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από σοβαρές καταγγελίες επίσης συναδέλφων σας. Πείτε μας την άποψή σας για όλο αυτό…

Καλώς βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, αλλά στενοχωριέμαι πολύ γι’ αυτούς. Τους γνώριζα και τους δύο πολύ καλά αλλά δικαίως, εφόσον έκαναν αυτές τις πράξεις, είναι εκεί που είναι. Ωστόσο, δεν μπορώ να σου πω ότι δεν με στενοχωρεί όλο αυτό, στο ανθρώπινο κομμάτι.

Εσάς σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο;

Πιστεύω ότι σε όλους τους χώρους συμβαίνουν αυτά. Σε νεότερη ηλικία μου έχει συμβεί κι εμένα να μου κάνει κάποιος κάποια χειρονομία και τον απέφυγα με πολύ ωραίο τρόπο.

Σαφώς είναι και θέμα χαρακτήρα, αλλά και δύναμης. Κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι και δεν μπορούν να πουν σε παρακαλώ κάνε πιο κει και κάποιος άλλο μπορεί. Δυστυχώς, ξανά λέω, συμβαίνουν παντού αυτά καθημερινά.

Σε εμάς φάνηκε πιο πολύ, γιατί αυτοί που τα έκαναν, ήταν αυτοί που ήταν. Σαφώς δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά δεν με ξάφνιασε όλο αυτό. Τι να με ξαφνιάσει, κάτι που γνωρίζω ότι συμβαίνει; Θα μου πεις βέβαια άλλο αυτό κι άλλο ο βιασμός, προφανώς. Εννοείται πως αν είχα ακούσει για βιασμό, δεν θα μιλούσα ποτέ σε κανένα από αυτούς. Είχε ακουστεί πως ίσως να ήταν πιο διαχυτικοί ή να φλέρταραν πιο συχνά, αλλά ως εκεί.

Είστε σκηνοθέτης, άρα έχετε εξουσία. Νιώσατε ποτέ να ξεφεύγετε από τα όρια;

Φυσικά και όχι. Πάντα ήμουν χαμηλών τόνων, με σκυμμένο το κεφάλι και ακόμα και με τον τελευταίο συντελεστή του θιάσου, είμαι πάντα ευγενικός και δίνω σε όλους την αξία που τους αρμόζει. Τι θα πει εξουσία; Για όνομα του Θεού… Όλοι είμαστε ίσοι. Όποιος νομίζει ότι είναι κάτι παραπάνω, παθαίνει αυτά που παθαίνει.

Media Τελευταίες ειδήσεις