Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σταύρος Σβήγκος: Έχω στόχους για τη ζωή μου και πως την ονειρεύομαι αλλά δεν είναι όλα στο χέρι μου

Σταύρος Σβήγκος: Έχω στόχους για τη ζωή μου και πως την ονειρεύομαι αλλά δεν είναι όλα στο χέρι μου

“Δεν θα κρίνω αυτόν τον άνθρωπο, ακόμα και όταν μιλάει αισχρά για το άτομο μου” είπε ο Σταύρος Σβήγκος.

Ο Σταύρος Σβήγκος έδωσε συνέντευξη στο My Tv και στον Παναγιώτη Μουλόπουλο και μίλησε για την τηλεοπτική του επιστροφή και τη διαχείριση των αρνητικών σχολίων.

O Σταύρος Σβήγκος εξομολογήθηκε πως «η χρονιά που έφυγε έφερε πάρα πολλές αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οσον αφορά το προσωπικό, νιώθω ότι έφερε αλλαγές ως προς το καλύτερο και με κάνει να είμαι πιο κύριος του εαυτού μου και όχι έρμαιο μιας καθημερινότητας.

Διεκδικώ λίγο χρόνο για μένα. Έτσι, είμαι πιο ήσυχος και απολαμβάνω κάποια κομμάτια της ζωής μου. Στο επαγγελματικό, με έκανε να πάρω κάποιες αποφάσεις. Να μη φορτώνω το πρόγραμμα μου τόσο πολύ, ώστε να μπορώ να απολαμβάνω τη μια δουλειά που έχω επειλέξει να κάνω φέτος χωρίς να πρέπει να φύγω τρέχοντας για την άλλη.

Η απόφαση μου να κάνω αυτή τη χρονιά μόνο τηλεόραση και να αφήσω το θέατρο, που χωρίς αυτό δεν μπορώ, μου έκανε καλό γιατί μου δίνει χρόνο να ηρεμώ και να μην είμαι μες στο άγχος».

Είναι εύκολο να καταλήξεις σ’ αυτά που πραγματικά θέλεις να κάνεις και κατ’ επέκταση να διαχειριστείς τις όποιες αλλαγές στη ζωή σου;

Όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο. Ειδικά όταν πρέπει να πάρεις αποφάσεις τέτοιου τύπου και όταν τυχαίνει να έχεις πολύ όμορφες προτάσεις και από τις δύο πλευρές: από την τηλεόραση και από το θέατρο. Θέλει ηρεμία και ψυχική δύναμη. Όταν είσαι μέσα στον χώρο της τέχνης, θέλεις να αποδέχεσαι οποιαδήποτε πρόκληση για δημιουργία. Επομένως, είναι δύσκολο να πεις «δεν θα κάνω το τάδε πρότζεκτ».

Για τη νέα χρονιά, όπως και για κάθε νέα χρονιά που έρχεται, βάζεις στόχους ή αφήνεσαι στο παρόν;

Έχω στόχους για τη ζωή μου και πως την ονειρεύομαι. Επαγγελματικά, οι στόχοι προϋπάρχουν αλλά έτσι όπως είναι η καθημερινότητα μας και η πολιτική σκηνή της χώρας επηρεάζονται από πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι ακριβώς στο χέρι μου/μας.

Το θέμα είναι να έχουμε έναν προγραμματισμό και, αν κι εφόσον έρθουν κάποιες αλλαγές, να είσαι έτοιμος να τις δεχθείς και να προσαρμοστείς.

Είσαι ένας καλλιτέχνης που παίρνει θέση σε διάφορα θέματα. Έχεις δεχθεί ακραία αντίδραση;

Ο καθένας έχει το δικαίωμα, εφόσον βγαίνω και μιλάω δημόσια, να μου απαντήσει όπως θέλει. Δεν θα κρίνω αυτόν τον άνθρωπο, ακόμα και όταν μιλάει αισχρά για το άτομο μου. Κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο, έχει τα δικά του προβλήματα και βρίσκει έναν άνθρωπο που μπορεί να βγάλει το μίσος του. Δεν με ξέρει στην προσωπική μου ζωή, δεν ξέρει τι κάνω. Μπορεί αυτά που λέει να τον τρομάζουν, να μην τα κατανοεί ή να είναι έξω από τη δική του πραγματικότητα.

Media Τελευταίες ειδήσεις