Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΣτΕ – Τηλεοπτικές άδειες: Δεν κατέληξαν πουθενά, νέα διάσκεψη τις επόμενες μέρες

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Η δεύτερη κρίσιμη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (14.10.2016). Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι επικράτειας δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση και τις επόμενες ημέρες θα οριστεί νέα διάσκεψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως κατά τη σημερινή διαδικασία δόθηκε μάχη επιχειρημάτων σχετικά με το παραδεκτό η όχι των προσφυγών ενώ υπήρξαν και εντάσεις περί διαφόρων ζητημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε απόφαση του ΣτΕ για το κρίσιμο θέμα του αν θα γίνουν δεκτές η όχι οι προσφυγές των καναλιών για να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται πως η εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη δισκέψη ειναι έχει υπέρ της απόρριψης των προσφυγών.

Σημειώνεται πάντως πως στις 13 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση νέο πακέτο προσφυγών με άλλη νομική βάση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε