Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Στο «Τόξο του Αιγαίου» με το COSMOTE HISTORY HD

Στο «Τόξο του Αιγαίου» με το COSMOTE HISTORY HD

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6/3.

Ένα ταξίδι στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου ξεκινά μέσα από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων της COSMOTE TV, «Το τόξο του Αιγαίου», που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6/3 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Με σταθμούς τη Νίσυρο, τη Σαντορίνη, τη Μήλο και τα Μέθανα, οι τηλεθεατές θα περιηγηθούν στα πλακόστρωτα μονοπάτια που χτίστηκαν πάνω στην ιστορία μίας ηφαιστειακής έκρηξης, που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη Γη. Παράλληλα, θα ανακαλύψουν την επίδραση των ηφαιστείων στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας και στη δημιουργία μύθων.

Στην πρεμιέρα της σειράς, προορισμός είναι η Νίσυρος, εκεί όπου βρίσκεται η αρχή της γραμμής του ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου.

Ακολουθώντας τα γεωλογικά μονοπάτια του νησιού, η ερευνήτρια της ομάδας NOA REACT Ιωάννα Τσικουδή και η καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Εύη Νομικού θα ξεναγήσουν τους συνδρομητές της COSMOTE TV στον κρατήρα Στέφανο, τον μεγαλύτερο επισκέψιμο κρατήρα του κόσμου.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY HD και ελεύθερα για όλους, στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

«Το τόξο του Αιγαίου» θα προβάλλεται κάθε Κυριακή του Μαρτίου στις 21.00, στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρόπουλος

Έρευνα – Παρουσίαση: Ιωάννα Τσικουδή

Επιμέλεια κειμένων: Βασίλης Νικορέλος

Επιστημονική επιμέλεια: Εύη Νομικού

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος

Ηχοληψία: Βασίλης Γκιωνάκης

Αφήγηση – Πρωτότυπη μουσική: Βλαβογελάκης Αντώνης

Μίξη ήχου: Vlavo studio – SoundLike

Post Production: GAP Filming Team

Media Τελευταίες ειδήσεις