Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στον ΣΚΑΪ… κλαίνε για το «Survivor»

Στον ΣΚΑΪ… κλαίνε για το «Survivor»

Τρελές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης για το «Survivor» ανεβάζοντας έτσι τον ΣΚΑΪ στην κορυφή της κατάταξης. Και ενώ θα είχαν πολλούς λόγους στο κανάλι του Φαλήρου να το γλεντούν, φαίνεται ότι υπάρχει αναστάτωση καθώς μπαίνουν οι τηλεθεατές, αλλά δύσκολο να μπουν τα χρήματα που έχει κοστίσει.

Και μάλιστα, όπως αποκαλύπτει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά πράγματα, πρόσωπα και αριθμούς, κάθε «τρελή πτήση» στους πίνακες τηλεθέασης σημαίνει περισσότερα… τρελά ποσά που πρέπει να πληρώσει ο ΣΚΑΪ την εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα.

Και να σας εξηγήσω τι εννοώ. Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ΣΚΑΪ θα πληρώνει 10 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν για να έχει για τρία χρόνια στο πρόγραμμά του το «Survivor» και το «Voice», ενώ αν αποφασίσουν να κάνουν και το «Voice Kids» θα πρέπει να πληρώσουν στην ξένη εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα για τη χώρα μας δύο ακόμα εκατομμύρια ευρώ. Εκτός όμως από αυτά, όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Μαστοράκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που έχει τίτλο «Στον Σκάι κλαίνε… τα λεφτά», ο σταθμός του Φαλήρου πληρώνει και… μπόνους για την τηλεθέαση.


Όπως αναφέρει λοιπόν ο γνωστός σκηνοθέτης, παραγωγός και δημοσιογράφος, ο τούρκος παραγωγός Acun Ilicali τα βρήκε με τον ΣΚΑΪ «στα 12 εκατομμύρια, ο Σκάι όμως έχει κατά νου να πάρει μόνο το Voice. Όταν σφίγγουν τα πράγματα, ο Οκούν λεει “ή και τα δυο η κανένα.”. Δυο λαμπροί εγκέφαλοι του Σκάι (Κιμπουρόπουλος-Μαραγκουδάκη) μάχονται μέχρι εσχάτων να μην… πάρουν το Survivor επειδή το υπολογίζουν στο 15-20% και συνεπώς πολύ ακριβό για τέτοιες θεαματικότητες.

Ο Οκούν τους προσφέρει ένα δελεαστικό deal. Αντί για μια ώρα πρόγραμμα να κάνουν (όπως και στην Τουρκία) τρεις ώρες, αυξάνοντας τα έσοδα. Όμως οι εγκέφαλοι του Σκάι είναι ακόμη αρνητικοί. Ο Οκούν τότε τους κάνει μια τελευταία προσφορά: Χαμηλότερο license fee αλλά όταν το πρόγραμμα κάνει πάνω από 20%, για κάθε πόντο θα του πληρώνουν 4,000 ευρώ. Πανευτυχείς οι εγκέφαλοι του Σκάι δέχονται, λένε με γελάκια “τον ρίξαμε τον μ#@!%α τον Τούρκο” και έτσι το Survivor με κόστος 100.000 το επεισόδιο (μόνο το hub, έξτρα τα βραβεία, μισθοί “διασήμων,” ταξίδια κλπ) βγαίνει στον αέρα με προοπτική 81 επεισόδια. Κι εδώ αρχίζει ο θρήνος στο Σκάι.

Κάθε επεισόδιο ανεβαίνει και πιο πολύ, και ο μέσος όρος του bonus που πληρώνουν στον Οκούν, είναι 50 χιλιάρικα. Όταν βλέπουν 40άρια, παθαίνουν εγκεφαλικό. Έτσι στον μπάρμπα Γιάννη, Voice και Survivor θα στοιχίσουν 17 εκ. ευρώ, δηλαδή το ίδιο ποσό που ξοδεύει ο Σκάι για το υπόλοιπο πρόγραμμα όλο το χρόνο. Η διαφημιστική πιάτσα ξινίζει τα μούτρα της με τις απαιτήσεις του Σκάι και η τιμολόγηση που προσπάθησαν να επιβάλουν, πάει περίπατο. Το παθητικό του μπάρμπα Γιάννη προβλέπεται κάπου 10 εκ. και να δούμε πού θα τα βρει, εκτός… (Drum Roll…. Πιατίνια…. Τςςςςςς.)… και αν αληθεύει ότι ο Οκούν αγοράζει ένα μεγάλο κομμάτι του Σκάι, μπαίνοντας έτσι στην ελληνική τηλεοπτική αγορά, όπως πάντα ήθελε, μόνο που δεν τον έβαλε ο φίλος του ο Αλέξης, αλλά ο Δούρειος Ίππος του Survivor. H ιστορία δεν τελειώνει εδώ αλλά θα έχει και συνέχεια. Κατά το Δ-Οκούν».

Αυτά λοιπόν αναφέρει ο Νίκος Μαστοράκης και όπως φαίνεται… είναι πολλά τα λεφτά που εισπράττει η τούρκικη εταιρεία παραγωγής και αν δεν καλυφθούν τα ποσό τότε ίσως δρομολογηθούν εξελίξεις στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε