Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η καθημερινότητά τους είναι διαφορετική από αυτή των συνομήλικών τους, αφού παράλληλα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους έχουν στο πρόγραμμά τους και τη σκληρή προπόνηση. Είναι οι αθλητές που για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουν να κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες.

Έχουν μάθει να αγωνίζονται με πείσμα και επιμονή, να φθάνουν στα όριά τους και να μη σταματούν μπροστά σε καμία δυσκολία. Η καριέρα τους είναι γεμάτη με αμέτρητες χαρές αλλά και πίκρες, από τις όποιες όμως κάθε φορά προσπαθούν να βγαίνουν πιο δυνατοί, αποδεικνύοντας ότι είναι αγωνιστές.

Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στο Ρίο της Βραζιλίας, πέντε από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές σε διαφορετικά αθλήματα μιλούν στην εκπομπή «360°» της Σοφίας Παπαϊωάννου για τις προσωπικές ιστορίες τους, αλλά και την εντατική προετοιμασία τους ενόψει Ολυμπιάδας.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί μια εμβληματική μορφή του ελληνικού αθλητισμού. Είναι αθλητής της κολύμβησης αντοχής 10 χιλιομέτρων σε ανοικτή θάλασσα, ενός από τα πιο δύσκολα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Στην καριέρα του έχει δεκάδες τίτλους και μετράει ήδη τρεις παρουσίες σε τελικούς Ολυμπιακούς Αγώνων. Είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που έχει επιτύχει κάτι τέτοιο. Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τερμάτισε 4ος στον κόσμο, μία μεγάλη διάκριση που κάθε αθλητής ονειρεύεται. Όμως ο Γιαννιώτης, αμέσως μετά τον τερματισμό του έβαλε τα κλάματα σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ζητώντας συγνώμη από όσους τον πίστεψαν και τους απογοήτευσε, επειδή δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

«Όταν τερμάτισα το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα ήταν τίποτα.. ένα άδειο, ένα κενό, ένα γιατί… μετά σκέφτηκα ότι απογοήτευσα, αυτό ήταν το πιο δύσκολο, γιατί πίστεψαν πολλοί σε μένα, πίστεψα και εγώ σε μένα… το τρίτο ήταν η σκέψη μου για το μετά… ήμουν 32 και δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μετά από 4 χρόνια στο Ρίο», εξομολογείται στη Σοφία Παπαϊωάννου. Ο Γιαννιώτης δεν το έβαλε όμως κάτω. Συνέχισε να προπονείται εντατικά, να αγωνίζεται και τώρα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στην τελευταία κούρσα της καριέρας του όπως λέει, θα τα δώσει όλα για ένα μετάλλιο, για το όνειρο της ζωής του. Επίσης εξηγεί πως το πρόβλημα δυσλεξίας που αντιμετώπιζε ως παιδί στο σχολείο, αποτέλεσε τελικά το βαθύτερο κίνητρο που τον ώθησε να γίνει κορυφαίος αθλητής.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι 16 χρονών και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού. Πριν λίγο καιρό κατάφερε μέσα σε λίγες ήμερες να καταρρίψει δυο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στην κατηγορία παίδων. «Η ψυχολογία μου είναι ότι τίποτα δεν είναι απίθανο», λέει στη Σοφία Παπαϊωάννου και περιγράφει πώς είναι ένα τόσο μικρό παιδί να ζει με τόσες στερήσεις, αλλά και να συνδυάζει σχολείο και αθλητισμό. «Εγώ το έχω αποφασίσει να κάνω στίβο, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα να βγαίνω κάθε βράδυ, να ξενυχτάω και να είμαι σαν τους συμμαθητές μου, σαν ένα καθημερινό παιδί της ηλικίας μου», λέει.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τη Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Ο Πετρούνιας είναι το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα. «Η πίεση για το Ρίο είναι όχι διπλή, αλλά δεκαπλή. Πιστεύω όμως ότι θα ανταποκριθώ», λέει στην Σοφία Παπαϊωάννου. Ο Λευτέρης είχε ξεκινήσει να προπονείται συστηματικά από την ηλικία των έξι ετών, μέχρι που κάποια στιγμή στην εφηβεία αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό και να ζήσει όπως οι άλλοι νέοι της ηλικίας του. «Έκανα παρκούρ, έπαιζα ποδόσφαιρο, ξενύχτησα, έπεσαν ο επιδόσεις μου στο σχολείο..! Έκανα ό,τι κάνει ένας νεαρός που θέλει να περάσει ωραία» λέει στην κάμερα της εκπομπής και εξηγεί τους λόγους που τελικά τον οδήγησαν στην επιστροφή του στους αθλητικούς χώρους μετά από τρία χρόνια.

Η Ράνια Ρεμπούλη είναι μια νεαρή κοπέλα από το νησί της Λέρου. Τον περασμένο Νοέμβριο στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προκάλεσε συγκίνηση καθώς μπήκε κλαίγοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο τερματίζοντας ως η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια και δεύτερη στη γενική κατάταξη. Για τη Ράνια ήταν μόλις ο 4ος Μαραθώνιος της καριέρας της. «Μόνο που σκεφτόμουν την ιστορία, το τι έχει γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ποιοι έχουν περάσει από αυτά τα σημεία που περνούσα και εγώ, είχε ανατριχιάσει όλο μου το σώμα και μου προκαλούσε χαρά και η χαρά κλάμα, ήταν το κλάμα της χαράς…», λέει στην εκπομπή και περιγράφει τα όνειρα και τους επόμενους στόχους της.

Ο Χρήστος Καπέλλας αποτελεί μια μοναδική ιστορία εσωτερικής δύναμης και θέλησης. Είναι αθλητής του άλματος εις μήκος στου Παραολυμπιακούς Αγώνες, με δεκάδες διακρίσεις σε πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Σε ηλικία 17 ετών είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι. Ο Χρήστος δεν απογοητεύτηκε, στράφηκε στον αθλητισμό και με τη βοήθεια ενός ειδικού προσθετικού μέλους που εφαρμόζει στο ακρωτηριασμένο πόδι του, έχει φθάσει σε σημείο να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Αγωνιζόμαστε για αυτούς που μας αγαπάνε, για τις οικογένειες μας, για τους ανθρώπους που πραγματικά μας βλέπουν και μας σέβονται, αναφέρει.

Απόψε, τα μεσάνυχτα, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σοφία Παπαϊωάννου συναντά πέντε κορυφαίους έλληνες αθλητές που παραχωρούν στην εκπομπή «360°» του  ALPHA, πολύτιμο χρόνο από την εντατική τους προετοιμασία για να μοιραστούν τα όνειρα και την αγωνία τους για μία καλή επίδοση που θα χαρίσει χαρά στο Πανελλήνιο…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε