Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Survivor: είναι πολλά τα λεφτά…!

Survivor: είναι πολλά τα λεφτά…!

Είναι αναμφισβήτητο ότι τη φετινή σεζόν ο ΣΚΑΪ έκανε την ανατροπή και μετά το «X Factor» ενίσχυσε το ψυχαγωγικό του πρόγραμμα στο prime time με αποτέλεσμα να δει σημαντική αύξηση στο «ταμείο» της τηλεθέασης.

Ιδιαίτερα με το «Survivor» κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να «σκαρφαλώσει» στη σειρά κατάταξης και τον Φεβρουάριο να κλείσει με το κανάλι του Φαλήρου στη δεύτερη θέση. Λογικό λοιπόν που στον ΣΚΑΪ ανοίγουν… περτικαλάδες και πίνουν στην υγεία του προγράμματος που τους… έσωσε! Βέβαια, το «έσωσε» είναι λίγο σχετικό, αν σκεφτεί και υπολογίσει κάποιος το πόσο φημολογείται ότι τους κοστίζει το πρόγραμμα και πόσο αναμένεται να εισπράξει από τη διαφημιστική πίτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΚΑΪ αγόρασε τα τρία προγράμματα («Voice», «Survivor». «Voice Kids») για 12 εκατομμύρια το χρόνο με το συμβόλαιο να είναι για τρία χρόνια. Και για να μην γίνει παρανόηση, να διευκρινίσω ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσό αυτό, των 12 εκατομμυρίων ευρώ, είναι για κάθε χρόνο.

Χρήματα που είναι… δύσκολο να βγάλει ο ΣΚΑΪ από τη διαφημιστική πίτα που «τρέχει» ήδη και ευελπιστεί να… ρεφάρει με τα κλεισίματα των διαφημιστικών πακέτων για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, ορισμένοι από το κανάλι του Φαλήρου φαίνεται ότι έχουν εκφράσει φόβο μήπως τελικά το «Survivor»… τινάξει τη μπάνκα στον αέρα… ήτοι οι οικονομικές ζημιές του σταθμού είναι μεγάλες, παρά τα έσοδα από το «ταμείο» της τηλεθέασης. Από την άλλη, φαίνεται ότι στο Φάληρο τις ανοίγουν τις… περτικαλάδες, γιατί κατάφεραν να μπουν στο «μάτι» του ανταγωνισμού και έχοντας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε άλλους σταθμούς (ANT1 και ALPHA), που αναζητούν παρόμοια concept, ενώ… επανεξετάζουν αυτά που σκόπευαν να βγάλουν στον αέρα…!

Συμπέρασμα; Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί και για την πορεία του ΣΚΑΪ, αλλά και άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Γιατί μπορεί οι τηλεθεατές να παρακολουθούν καθημερινά τους διαγωνιζόμενους στο «Survivor», αλλά τα πιο δύσκολα «παιχνίδια επιβίωσης» λαμβάνουν χώρα στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών. Και μπορεί οι… συμμετέχοντες να μην βουτάνε σε νερά, να μην προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους πάνω σε πασσάλους, αλλά τα «νερά» είναι πιο δύσκολα, οι «ισορροπίες» δύσκολα κρατιούνται και το «έπαθλο» δεν είναι ένα πιάτο φαγητό… αλλά είναι πολλά τα λεφτά…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε