Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Survivor: Το αθλητικό παρελθόν του Μάριου των “Μαχητών”[pics]

ΦΩΤΟ volleyplanet.gr
ΦΩΤΟ volleyplanet.gr

Το άθλημα του βόλεϊ έχει τον… εκπρόσωπο του στο ελληνικό Survivor! Δείτε το δελτίο του Κύπριου, Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη που βρίσκεται στην ομάδα των “Μαχητών”.

Η όμορφη “γωνιά” του Survivor, στην “καρδιά” της Καραϊβικής, που φιλοξενεί εδώ και περίπου ένα μήνα “Διάσημους” και “Μαχητές” μοιάζει με… Φεστιβάλ Αθλητισμού!

Ποδόσφαιρο, Πόλο, Χάντμπολ, Ράγκμπι, Καταδύσεις, Γιόγκα, Πυγμαχία, Ιστιοπλοϊα, Στίβος, Κανόε καγιάκ, Πολεμικές τέχνες, Σκι είναι τα αγαπημένα σπορ των συμμετεχόντων. Κι αν οι Χούτος, Κοκκινάκης, θεωρούνται οι πιο διάσημοι… ναυαγοί στο είδος τους, στο πλάι τους βρίσκεται και ο Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με το “volleyplanet.gr“, ο  “Τρελοκύπριος” όπως είναι το παρατσούκλι του 34χρονου εκπαιδευτή καταδύσεων, μάλλον βρίσκεται στη λάθος … παραλία! Πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας της εφηβικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ, πετυχημένο μοντέλο, γιος πρώην διεθνή διαιτητή της FIBA και Διευθυντή του Γυμνασίου Λευκωσίας, στα μέρη του, το Μάριο, τον ξέρουνε και οι… πέτρες. Η τιμητική του μάλιστα συνήθεια, να φέρει και το όνομα του πατέρα του “Πρίαμος” θυμίζει στους περισσότερους τον πρώην ΑΠΟΕΛιστή άσο και ομοσπονδιακό τεχνικό του βόλεϊ, που έγραψε ιστορία στο άθλημα, φέρνοντας το 1989 στο νησί τα πρώτα χρυσά μετάλλια από τους Αγώνες Μικρών Κρατών!

“Επειδή το όνομά του είναι Μάριος Ιωαννίδης, αλλά χρησιμοποιεί και το δικό μου, ως δεύτερο, στην Κύπρο καταλαβαίνουν όλοι, ποιος είναι, καθώς με γνωρίζουν λόγω των δραστηριοτήτων μου από βολεϊ και μπάσκετ. Κι όσοι όμως δεν ξέρουν, με ρωτάνε όταν με βλέπουν στην τράπεζα, στα σούπερ μάρκετ κ.α, «τι σχέση έχει με εσάς ο Μάριος»; Μου δείχνουν πως είναι πολύ αγαπητός. Και χαίρομαι γιατί είναι αυθεντικός χαρακτήρας, δεν είναι προσποιητός…” υποστηρίζει o 68χρονος άνδρας.

“Το βόλεϊ είναι το καλύτερο άθλημα… Ο Μάριος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του. Στον ΑΠΟΕΛ έπαιζα κι εγώ και μετά με πήρε η Ομοσπονδία. Όταν ήμουν στην Θεσσαλονίκη στο σύνδεσμο διαιτητών και διαιτήτευα, μόνο εγώ ξέρω πως τα έβγαλα πέρα και με τα δύο αθλήματα. Πάλευα με “νύχια και με δόντια”, θυσιάζοντας ώρες από την οικογένειά μου, αλλά ήμουν συνεπής σε αυτά που έκανα. Όπως και ο Μάριος εξάλλου… Ασχολήθηκε από το γυμνάσιο με το βόλεϊ και έπειτα με τη σχολική ομάδα έφτασε σε τελικούς Παγκυπρίου πρωταθλήματος. Στη συνέχεια τον πήρα μαζί μου στον ΑΠΟΕΛ, όπου ως έφηβος έπαιζε πασαδόρος, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Έχει εκρηκτικότητα, γρήγορα αντανακλαστικά, ηγετική προσωπικότητα”, ανέφερε για τον γιό του ο κ. Ιωαννίδης.

Όπως άλλωστε διακρίνετε και στην βασική φωτογραφία, σε ηλικία 15 ετών (ημερομηνία έκδοσης του δελτίου αναφέρεται η 10η Οκτωβρίου 2001) ο Μάριος Ιωαννίδης του Πρίαμου κατεχωρήθη στα αρχεία της ΚΟΠΕ ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ με αριθμό μητρώου 52512.

“Αν και μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο, γιατί είναι ταλαντούχος, προτίμησε το βόλεϊ. Και τα τρία παιδιά τα είχα από 8 ετών στις καταδύσεις και εξαιτίας αυτού κι ο Μάριος ακολούθησε την ειδικότητα του εκπαιδευτή καταδύσεων. Πχ αν ο Μάριος ασχολούνταν με το στίβο θα ήταν ένας εξαιρετικός σπρίντερ, αλλά από την πρώτη στιγμή τον τράβηξε το βόλεϊ. Σε ηλικία 15 ετών μάλιστα έβγαλε και το πρώτο του δελτίο του στον ΑΠΟΕΛ. Μετά είχε τις σπουδές του, αλλά και λόγω εμφάνισής έκανε και άλλα πράγματα με επιτυχία σε άλλους τομείς. Όπως και τα άλλα δύο αγόρια μου, ο Γιώργος-Αλέξανδρος που σπουδάζει και ο Δημήτρης, που’ ναι στρατιωτικός…” επισημαίνει στο Volleyplanet συγκινημένος πλέον ο κ. Ιωαννίδης.

ΠΗΓΗ: volleyplanet.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε