Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συμμετρέχουμε στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Συμμετρέχουμε στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Ήταν το 1982 που η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της, τη Susan.

Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Susan G. Komen, η αδερφή της, η Nancy, της υποσχέθηκε ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Έτσι ίδρυσε το «Race for the Cure» που είναι ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργανώνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, για 7η συνεχή χρονιά τον Αγώνα Greece Race for the Cure® .
Οι διαδρομές θα είναι δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα και η έναρξη της διοργάνωσης είναι στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης, ενώ η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ.
Η ανταπόκριση για το Greece Race for the Cure® 2015 ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προηγούμενο με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος των 20.000 συμμετοχών και πλέον έχουν μείνει ελάχιστες μπλούζες που θα συνοδεύσουν τις εγγραφές το Σάββατο 26/9 από τις 12:00 έως τις 18:00 και την ημέρα του Αγώνα στο Ζάππειο, από τις 08:00 έως τις 10:00.
Στόχος του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου είναι η ενημέρωση όλων των γυναικών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται και σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που αποτελείται μόνο από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Για 27 χρόνια ενώνει τις γυναίκες ασθενείς που σιωπούσαν και τους παρέχει την στήριξη που χρειάζονται. Σήμερα, ο Σύλλογος έχει κατορθώσει οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού να μιλούν ανοιχτά για τη νόσο και να ενημερώνονται για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια, η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειας της, η Ενημέρωση για τον καρκίνο και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης, η Ενημέρωση για τα Δικαιώματα των γυναικών που νοσούν ως προς τα ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά και η Διεκδίκηση Ποιοτικής Φροντίδα.
Αυτή την Κυριακή λοιπόν, περισσότεροι από 20.000 θα συμμετρέξουν για καλό σκοπό, συμμετέχοντας με τον τρόπο τους στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε