Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συναγερμός για το “Master Chef”

Συναγερμός για το “Master Chef”

Το μαγείρεψαν… το σέρβιραν… αλλά δεν έψησε τους τηλεθεατές. Και τώρα, ενώ είναι ακόμα στην αρχή, προσπαθούν να δουν τι αλλαγές θα κάνουν πριν να είναι πολύ αργά…! Γιατί στις ποδιές του “σφάζονται” πολλά ευρώπουλα και ιδιαίτερα αυτές τις εποχές μπορεί λόγω της χασούρας να ακολουθήσουν κι άλλες… σφαγές!

Ο λόγος για το “Master Chef” που έκανε το come back του στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο μέσα από τη συχνότητα του STAR, αλλά τελικά θα δικαιώσει όπως φαίνεται όσους από το κανάλι της Κηφισιάς δεν ήθελαν να το… μαγειρέψουν στην παρούσα φάση και να βρεθεί απέναντι από το “Survivor” του ΣΚΑΪ που σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις και να “κάψου픨το δικό τους, υψηλού κόστους προϊόν, σε μία άνιση μάχη. Κι όπως αποδεικνύεται από τις επιδόσεις του είχαν δίκιο καθώς το ριάλιτι μαγειρικής σημειώνει πτωτική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης και μάλιστα το πολυδάπανο ριάλιτι έφτασε πιο κάτω κι από το μέσο όρο του σταθμού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακολουθώντας πτωτική πορεία έφτασε χθες, Τρίτη, να σημειώσει 8,9% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 7,3% στο δυναμικό κοινό, όταν το STAR για όλο το 24ωρο εισέπραξε 9,8% και 8,5%, αντίστοιχα. Με το που “έσκασε” λοιπόν το ραβασάκι της τηλεθέασης σήμανε “συναγερμός” σε γραφεία του σταθμού της Κηφισιάς με κάποιους δικαιολογημένα να υποστηρίζουν πως πρέπει να λάβουν δραστικές αποφάσεις πρωτού να είναι πολύ αργά. Το να “κοπεί” βέβαια, δεν υπάρχει -τουλάχιστον ακόμα!- ούτε ως σκέψη, αλλά είναι σαφές και αναγκαίο να βρεθούν λύσεις σωτηρίας. Μία από αυτές φαίνεται ότι είναι η… επέκταση των επεισοδίων, ώστε το ριάλιτι μαγειρικής να… επιβιώσει με αξιοπρέπεια στο τηλεοπτικό τοπίο μετά το τέλος του “Survivor”.

Βέβαια αυτό είναι δύσκολο να γίνει στην παρούσα φάση καθώς τα γυρίσματα έχουν προχωρήσει αρκετά, οπότε το μόνο που απομένει είναι να μην το προβάλλουν όλες τις μέρες, αλλά να “σώζουν” επεισόδια ώστε να συνεχίσουν κανονικά την προβολή του μετά το τέλος του ριάλιτι του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες μου στο STAR υπάρχει πολλή γκρίνια και για την ποιότητα των επεισοδίων, κάτι που είναι λογικό να μην επιθυμούν να βγει προς τα έξω, αλλά ορισμένα από τα στελέχη του σταθμού -και δικαιολογημένα, εδώ που τα λέμε!- θεωρούν ότι έπρεπε να είναι πιο “καλομαγειρεμένα” για να… ψήσουν τους τηλεθεατές. Γιατί ναι μεν δύσκολος ο ανταγωνισμός, αλλά αν το “πιάτο” σου είναι καλό… ε, όλο και κάποιοι θα το επιλέξουν. Αν όμως μετά τη δοκιμή του μενού… πάνε αλλού, τότε υπάρχει πρόβλημα και στην.. κουζίνα σου…!

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου αν και στελέχη του STAR υποστηρίζουν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα λύσεις τελικά φαίνεται ότι θα περιμένουν λίγες ακόμα μέρες για να δουν αν θα ανακάμψει στους πίνακες τηλεθέασης ή τελικά θα συνεχίσει να… διώχνει τους τηλεθεατές από τη συχνότητα του σταθμού. Και αν ισχύσει το δεύτερο τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα… μαγειρευτούν πιο δραστικές λύσεις.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε