Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα 2 ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις στο Netflix τον Ιανουάριο

Netflix

Night Stalker, Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου και Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη, δύο συγκλονιτικά ντοκιμαντέρ από το Netflix.

Με φόντο το ηλιόλουστο Λος Άντζελες του 1985, ένας κατά συρροή δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος. Σε αυτήν την αληθινή ιστορία, σε μίνι σειρά 4 επεισοδίων, δύο ντετέκτιβ δεν σταματούν αν δεν τον πιάσουν. Το συναρπαστικό μυαλό της καυστικής συγγραφέα, ευθυμογράφου κι αφηγήτριας Φραν Λίμποβιτς μας ταξιδεύει σε μία μίνι σειρά 7 επεισοδίων στους δρόμους της Νέας Υόρκης, καθώς συζητά με τον Μάρτιν Σκορσέζε

Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου

Η σειρά ντοκιμαντέρ μίας σεζόν του Netflix Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου αφηγείται την καθηλωτική αληθινή ιστορία της καταδίωξης και της σύλληψης ενός από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στην αμερικανική ιστορία. Το ζεστό καλοκαίρι του 1985, ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτύπησε το Λος Άντζελες, μαζί με μια σειρά δολοφονιών και σεξουαλικών κακοποιήσεων, οι οποίες έμοιαζαν αρχικά ασύνδετες. Τα θύματα ήταν άντρες, γυναίκες και παιδιά. Οι ηλικίες τους ήταν μεταξύ 6 και 82 ετών.

Έμεναν σε διαφορετικές γειτονιές και προέρχονταν από διαφορετικά φυλετικά περιβάλλοντα και κοινωνικοοικονομικά επίπεδα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία εγκλημάτων δεν υπήρξε ένας μεμονωμένος κατά συρροή δολοφόνος που να είναι υπεύθυνος για τόσο πολλά φρικαλέα εγκλήματα.

Με εχθρό τον χρόνο, ο νεαρός ντετέκτιβ Γκιλ Καρίλο από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες και ο θρυλικός ερευνητής ανθρωποκτονιών Φρανκ Σαλέρνο προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το νυχτόβιο τέρας. Καθώς δούλευαν ακούραστα για να λύσουν την υπόθεση, τα ΜΜΕ ακολουθούσαν τα ίχνη τους και πανικός κυρίευσε την Καλιφόρνια.

Αυτή η σειρά 4 επεισοδίων, τα οποία περιλαμβάνουν οδυνηρές προσωπικές συνεντεύξεις, καθηλωτικά πλάνα αρχείου και εντυπωσιακές πρωτότυπες φωτογραφίες, αντιπροσωπεύει την εγκυρότερη αφήγηση αυτής της συγκλονιστικής αληθινής ιστορίας τρόμου του Λος Άντζελες, παρουσιάζοντας το πώς ήταν να ζει κανείς στον φόβο, σε μια περίοδο όπου οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι το επόμενο θύμα του Night Stalker. Το Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου σκηνοθετεί ο Τίλερ Ράσελ και τη διεύθυνση παραγωγής έχουν αναλάβει οι Ράσελ, Τιμ Γουόλς, Έλι Χόλζμαν και Άαρον Σάιντμαν.

Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη

Η Φραν Λίμποβιτς ξέρει τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει. Μάλιστα, δεν θα περιμένει να τη ρωτήσετε για να σας το πει. Επί δεκαετίες, η κριτικός και δοκιμιογράφος εκφράζει τις απόψεις της με απείθαρχο πάντα τρόπο κι ορισμένες φορές με μια δόση γκρίνιας. Η Λίμποβιτς, Νεοϋορκέζα ως το κόκκαλο, έκανε τέχνη την ειλικρίνεια, συνδυάζοντας τις λογικές παρατηρήσεις της σχετικά με την πόλη και τους κατοίκους της με έναν δυναμικό, συνεχή σχολιασμό που δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Διαμορφώνοντας τις σκέψεις της Λίμποβιτς σε έναν ξεκαρδιστικό οδηγό που κάθε Νεοϋορκέζος έχει ευχηθεί να είχε κάποια στιγμή στη ζωή του, το “Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη” δίνει βήμα σε μια κλασική αστική φωνή για θέματα που περιλαμβάνουν τους τουρίστες, τα χρήματα, τους υπόγειους σιδηροδρόμους και τις τέχνες έως και το, όχι και τόσο απλό, περπάτημα στην Times Square — υπάρχει σωστός τρόπος για να το κάνεις. Παράλληλα, έρχεται στο προσκήνιο το παρελθόν της ίδιας της Λίμποβιτς: μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από αδιάκοπη περιέργεια και αναζωογονητική ανεξαρτησία.

Σε σκηνοθεσία του επί χρόνια φίλου της Λίμποβιτς, Μάρτιν Σκορσέζε, και διανθισμένο με τις πνευματώδεις απόψεις του για την πόλη που γνωρίζει όσο λίγοι, το “Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη” είναι μια διπλή δόση νεοϋορκέζικης νοοτροπίας που χαρίζει στιγμές απόλαυσης, οργής και αναγνώρισης σε εκείνους που λατρεύουν αυτήν την πόλη τόσο βαθιά όσο κι εκείνοι.

Media Τελευταίες ειδήσεις