Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα 20 επικρατέστερα φαβορί για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (μέχρι στιγμής)

Τα 20 επικρατέστερα φαβορί για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (μέχρι στιγμής)

Πριν μερικούς μήνες σας παρουσιάσαμε όλες τις ταινίες που ήταν φαβορί για να κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο στη επερχόμενη τελετή των Όσκαρ, μετά ωστόσο την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Σφαιρών που έγινε στις 3 Φεβρουαρίου, με το “Mank” του Netflix από τον Ντέιβιντ Φίντσερ να προηγείται με 6 υποψηφιότητες και το “Da 5 Bloods” του Σπάικ Λι να μένει εκτός, τα δεδομένα άλλαξαν.

Αν και απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες μέχρι την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ του 2021 – αναμένεται στις 15 Μαρτίου – , ο αγώνας συνεχίζει να διαμορφώνεται και σύμφωνα με το Variety αναμένεται να έχουμε αρκετές ανατροπές.

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι κανούργιο, καθώς πέρυσι είχαμε αρκετές εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η ταινία “Τα Παράσιτα” κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, παρά το γεγονός ότι ” Ο Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορτσέζε και το “Κάποτε στο Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο ήταν τα φαβορί για να κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Στην κορυφή της φετινής κούρσας αυτή την στιγμη βρίσκεται το “Nomadland” της Κλόι Ζάο (Searchlight Pictures), ενώ ακόλουθούν “Η Δίκη των 7 του Σικάγου” του Ααρον Σόρκιν (Netflix) και το “Minari” του Λι Αϊζακ Τσανγκ (Α24).

Την 4η και την 5η θέση συμπληρώνουν το “Promising Young Woman” της Εμεραλντ Φένελ (Focus Features) και το “One Night in Miami” της Ρετζίνα Κινγκ (Amazon Prime).

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις