Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα σενάρια για το μέλλον του MEGA

Τα σενάρια για το μέλλον του MEGA

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το μέλλον του MEGA και τους εργαζομένους του να περιμένουν τις αποφάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Με τις πιστώτριες τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς παραμένουν απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι αλλά και πάγιες ανάγκες του σταθμού. Έτσι οι μέτοχοι καλούνται σήμερα να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή θα αναλάβουν τον έλεγχο της εταιρείας οι τράπεζες.

Το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο ότι από τους παλαιούς μετόχους σκοπεύει να συμμετέχει στην αύξηση η πλευρά του ΠΗΓΑΣΟΣ κατόπιν συνεργασίας με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη, ενώ δεν θα συμμετέχει ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη. Την επιθυμία εισόδου στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει εκφράσει και ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλου να έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα του MEGA και να έχει προτείνει στους μετόχους πλάνο οικονομικού ορθολογισμού του σταθμού. Ωστόσο η πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της, κάτι που ενδυναμώνει τα απαισιόδοξα σενάρια που αναφέρουν ότι οι άλλες πλευρές δεν μπορούν χωρίς τη συμμετοχή του να κατατεθεί το απαιτούμενο από τις πιστώτριες τράπεζες ποσό.

Όλοι λοιπόν θα πρέπει σήμερα να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να αποφασιστεί στο ΔΣ αν το MEGA θα παραμείνει σε αυτούς ή θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών που θα αναζητήσουν άλλες λύσεις και αγοραστές.

Τέλος να αναφέρω ότι σε οριακό σημείο βρίσκεται και η σχέση του MEGA με τη DIGEA καθώς δεν έχει πληρωθεί για μήνες η απαιτούμενη συνδρομή. Έτσι, παρά το ότι ο σταθμός είναι μέτοχος κινδυνεύει με «μαύρο» λόγω της μη καταβολής των οφειλών της…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε