Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τάσος Χαλκιάς: Αν λέγονται πράγματα που γίνονται αργότερα, αρχίζει η αμφισβήτηση και η αμφιβολία

Τάσος Χαλκιάς: Αν λέγονται πράγματα που γίνονται αργότερα, αρχίζει η αμφισβήτηση και η αμφιβολία

“Στον σημερινό κόσμο τίποτε δεν είναι αυτονόητο” υπογραμμίζει ο Τάσος Χαλκιάς.

Συνέντευξη στη Real life παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς με αφορμή τη συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο της σειράς του ΑΝΤ1, Παγιδευμένοι. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου, λοιπόν, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε τόσο στα δυο του παιδιά όσο και στα λάθη της δικής του γενιάς που αντηχούν στη σημερινή εικόνα στον χώρο του θεάτρου.

Ο γιος σας είναι δημοσιογράφος και η κόρη σας σκηνογράφος. Τι προσπαθήσατε να «δώσετε» κυρίως ως πατέρας στα παιδιά σας;

Η κόρη μου, η Ηλιάνα, εργάζεται τώρα σε ένα διαγνωστικό κέντρο και είναι μια χαρά και ο γιος μου, ο Άρης θεωρώ ότι είναι ένας πετυχημένος δημοσιογράφος. Αυτό που κυρίως ήθελα ήταν να «μάθω» στα παιδιά μου να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια και να μιλούν με ειλικρίνεια, να λένε την αλήθεια, να προσέχει το ένα το άλλο, να είναι αισιόδοξα, να υπάρχει αλληλεγγύη και θετική ενέργεια.

Οι γενιές οι δικές μας έμαθαν πολύ το ψέμα. Δεν μπορούσαν να πουν την αλήθεια ανοιχτά, γιατί η αλήθεια τιμωρούνταν δια ροπάλου με φυλακή, με δικαστήρια, τα οποία σε καταδίκαζαν χωρίς καν να γνωρίζουν πιο είναι το αδίκημα σου.

Έτσι, οι γενιές οι δικές μου αναγκάστηκαν να μιλούν με ψεύτικη γλώσσα, να συμπεριφέρονται ψεύτικα ο ένας στον άλλον.

Θεωρείτε ότι φτάσαμε στο σημείο που αποκάλυψε το κίνημα metoo, λόγω του ψέματος; Επειδή εθελοτυφλούσαμε; Μερικοί εμπλεκόμενοι ήταν και συμπρωταγωνιστές σας…

Φυσικά! Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε γύρω μας τι γινόταν. Να το αποδεχθούμε αυτό που γινόταν ή να προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε από τη ζωή μας τελείως, ας απομονωνόμασταν, δεν θα φτάναμε έως εδώ. Πράγματα τα οποία γίνονται, είναι καλό, την ώρα που γίνονται, να ξεδιαλύνονται. Αν λέγονται αργότερα, αρχίζει η αμφισβήτηση, η αμφιβολία.

Τώρα οι άνθρωποι είναι πιο ευθείς. Μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα νέα παιδιά. Στον σημερινό κόσμο τίποτε δεν είναι αυτονόητο, ιδιαίτερα η ανθρώπινη συμπεριφορά, την οποία πρέπει να τη διδάσκουν στο σχολείο. πρέπει το υπουργείο Παιδείας να το σκεφτεί αυτό.

Media Τελευταίες ειδήσεις