Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τελικός Eurovision 2022 με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together» – Η σειρά εμφάνισης

Τελικός Eurovision 2022 με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together» – Η σειρά εμφάνισης

Τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Pala Olimpico έδωσε την Τρίτη στον Α’ Ημιτελικού της Eurovision 2022 η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «Die together».

Η Αμάντα Γεωργιάδη, με δυναμισμό, έντονο συναίσθημα αλλά και εσωτερική ένταση, κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 66ης Eurovision.

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα υποβλητική και ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία «ζωντανεύει» επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, δημιούργησαν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, με τη συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα της, εισέπραξε το πιο θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα και πέρασε στον Τελικό, όπου θα διεκδικήσει την καλύτερη θέση για την Ελλάδα.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Τον τελικό της Eurovision 2022, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου στις 22:00, θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 αλλά και από το ERTFLIX.

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2022

Η Αμάντα Γεωργιάδη, που εκπροσωπεί τη χώρα μας με το «Die together», θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό της λαμπερής βραδιάς. Κατά πολλούς είναι πολύ καλό που η Ελλάδα εμφανίζεται προς το τέλος.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό:

  1. Τσεχία
  2. Ρουμανία
  3. Πορτογαλία
  4. Φινλανδία
  5. Ελβετία
  6. Γαλλία
  7. Νορβηγία
  8. Αρμενία
  9. Ιταλία
  10. Ισπανία
  11. Ολλανδία
  12. Ουκρανία
  13. Γερμανία
  14. Λιθουανία
  15. Αζερμπαϊτζάν
  16. Βέλγιο
  17. ΕΛΛΑΔΑ
  18. Ισλανδία
  19. Μολδαβία
  20. Σουηδία
  21. Αυστραλία
  22. Ην. Βασίλειο
  23. Πολωνία
  24. Σερβία
  25. Εσθονία

Στον σχολιασμό του μεγάλου Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίθηκαν στον Τελικό της Eurovision 2022. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίστηκαν, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Media Τελευταίες ειδήσεις