Έφτασε η στιγμή για να μάθουμε ποιος θα είναι ο νικητής του φετινού κύκλου του «MasterChef». Στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης (25.06.2026), ξεκινά η τελευταία ημέρα προβολής του μεγάλου τελικού του διαγωνισμού μαγειρικής του STAR. Οι τρεις chef κριτές του «MasterChef», Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται τους δύο φιναλίστ, Τάσο Παυλίδη και Πάνο Τελάλη. Από τους 28 υποψήφιους που ξεκίνησαν στον φετινό κύκλο εκείνοι ήταν που τόλμησαν και ξεχώρισαν για το ταλέντο τους, κατακτώντας μία θέση στην τελική αναμέτρηση. Ο τελικός ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με μια απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής, ενώ στη 2η δοκιμασία, οι παίκτες κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα menu degustation πέντε σταδίων, έχοντας δίπλα τους βοηθούς, που επέλεξαν οι ίδιοι. Απόψε θα δώσουν την τελευταία μαγειρική τους μάχη για να κατακτήσουν τη νίκη. Ο Πάνος Τελάλης είναι 29χρονών, ζούσε για πολλά χρόνια στο Άμστερνταμ και ζει έναν μεγάλο έρωτα με την καλλονή σύντροφό του.
Ραντεβού στον 11ο κύκλο του «MasterChef».
Τέλος, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τον επόμενο κύκλο του «ΜasterChef».
«Δεν σταματάμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.
Οι σφραγισμένοι φάκελοι βρίσκονται μπροστά στους κριτές και έτοιμοι να ανοίξουν...
Πριν τη βαθμολογία είδαμε ένα βίντεο με στιγμιότυπα του Τάσου Παυλίδη.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που το έζησα όλο αυτό», είπε ο φιναλίστ και αμέσως μετά η αδελφή του, Δώρα, δήλωσε ότι είδε μία ευαισθησία του Τάσου που δεν τη γνώριζε.
Αμέσως μετά, ξεκίνησε η ανακοίνωση της βαθμολογίας από τη 2η δοκιμασία.
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε στον Τάσο ότι η βαθμολογία του είναι 8 στα 10.
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε στον Πάνο ότι η βαθμολογία του είναι 9 στα 10.
Έτσι οι βοηθοί του Πάνου στην εν λόγω δοκιμασία Γιώργος Δημητριάδης και Φίλιπ κερδίζουν το έπαθλο των 10.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, είδαμε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Πάνου Τελάλη, ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς πριν την προβολή του τού είπε ότι είναι 100% αληθινός.
Έπειτα η σύντροφός του, Μαλαματένια, είπε ότι γνωρίζονται εδώ και 1,5 χρόνο και είναι πολύ περήφανη για εκείνον.
Η βαθμολογία του Τάσου για την τρίτη δοκιμασία με πιάτα του σεφ Paco Morales είναι 9 στα 10.
Η βαθμολογία του Πάνου για την τρίτη δοκιμασία με πιάτα του σεφ Paco Morales είναι 8 στα 10.
Μετά από αρκετή αγωνία μάθαμε και τη βαθμολογία για την πρώτη δοκιμασία.
Η βαθμολογία του Τάσου για τη δοκιμασία στη Βαρκελώνη είναι 8 στα 10.
Έχει συγκεντρώσει συνολικά 25 βαθμούς.
Η βαθμολογία του Πάνου για τη δοκιμασία στη Βαρκελώνη είναι 9 στα 10.
Έχει συγκεντρώσει συνολικά 26 βαθμούς.
Νικητής του φετινό κύκλου του «MasterChef» είναι ο Πάνος Τελάλης.
«Δεν έχω να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι διακοπές», είπε ο Πάνος μετά τη νίκη του.
Κάποιοι από τους παίκτες που πέρασαν από τον διαγωνισμό μαγειρικής μίλησαν για την εμπειρία τους και τα όσα τους έμειναν από τους κριτές.
Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα βίντεο με τις πιο δυνατές στιγμές του φετινού κύκλου.
«Ήταν μια μαγική εμπειρία, ήταν η καλύτερη της ζωής μου», είπε ο Τάσος.
«Πιστεύω ότι είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού η σημερινή. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Πάνος.
Οι κριτές καλωσόρισαν ξανά τους φιναλίστ και τον κόσμο στο ζωντανό μέρος του τελικού, όπου θα ανακοινωθεί το όνομα του νικητή.
Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε, στο STAR έπαιξε τρέιλερ για δηλώσεις συμμετοχής στον νέο κύκλο του διαγωνισμού μαγειρικής, που θα επιστρέψει του χρόνου για 11η σεζόν.
Ο καλεσμένος σεφ Paco Morales βαθμολόγησε τις προσπάθειες του Τάσου και του Πάνου και ο φάκελος σφραγίστηκε από τα χέρια του Σωτήρη Κοντιζά.
Ένας ένας οι δύο φιναλίστ, με πρώτο τον Τάσο παρουσίασαν τα πιάτα τους μπροστά στους κριτές.
Ο καλεσμένος σεφ αποκάλυψε ότι έχει επισκεφθεί το χωριό του Σωτήρη Κοντιζά στην Ιαπωνία και εκείνος τον ρώτησα αν του έκαναν εντύπωση οι... τουαλέτες.
Τότε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον αποκάλεσε με πολύ χιούμορ ως «βλαμμένο».
«Πέρασα υπέροχα, γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους», είπε κάνοντας τον απολογισμό του ο Πάνος Τελάλης.
«Δεν το περίμενα τόσο έντονο, το "MasterChef" θα μου αλλάξει όλη τη ζωή», δήλωσε με τη σειρά του ο Τάσος Παυλίδης.
Ο χρόνος παρασκευής των δύο συνταγών ολοκληρώθηκε!
Μετά τα σχόλια που του έγιναν, ο Τάσος αποφάσισε να βάλει για λίγο στον φούρνο του ψάρι του για να πάρει χρώμα
Οι πρώην συμπαίκτες του, όπως ο Μιχάλης, ενημέρωσαν τον Τάσο, ότι το ψάρι του ήταν λίγο πίσω στο ψήσιμο...
Αρκετή ώρα πριν ολοκληρωθεί η δοκιμασία ο Τάσος Παυλίδης είπε ότι κι εκείνος έχει σχεδόν ολοκληρώσει όλες του τις παρασκευές.
Ο Πάνος από την άλλη, αποφάσισε να φτιάξει ξανά κι άλλα φιλέτα ψαριού.
Ο Πάνος Τελάλης είπε στην κάμερα ότι σχεδόν τελείωσε την παρασκευή των δύο πιάτων μία ώρα πριν τελειώσει η δοκιμασία, γεγονός που τον άγχωσε...
Το «MasterChef» προβάλλεται για 10η σεζόν στο STAR και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Συνήθως ανακοινώνεται ο νέος κύκλος τη βραδιά του μεγάλου τελικού!
Με προσεκτικές κινήσεις και μεθοδικότητα ο Πάνος Τελάλης και ο Τάσος Παυλίδης συνεχίζουν την προετοιμασία των δύο πιάτων.
Πέρασε μία ώρα και μένουν άλλες δύο ώρες. Οι δύο φιναλίστ έχουν αφοσιωθεί στις παρασκευές των πιάτων τους και έχουν τη βοήθεια των αγαπημένων τους προσώπων από τον εξώστη.
Ένα ατύχημα είχε ο Τάσος και του έσκασε το βάκουμ με το μείγμα, αλλά κατάφερε να σώσει την κατάσταση.
Το ένα περίτεχνο πιάτο ήταν καπνιστή και ψητή πάπια με σάλτσα κεράσι και το δεύτερο ψάρι με λαχανικά.
Μετά την περιγραφή οι δύο φιναλίστ δοκίμασαν τα πιάτα, τα οποία καλούνται να αντιγράψουν απόψε.
Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους είναι 3 ώρες.
Θα δοκιμάσουν όλοι οι κριτές αλλά η γνώμη καλεσμένου σεφ έχει σημασία, καθώς μόνο εκείνος βαθμολογεί.
Οι τρεις κριτές υποδέχτηκαν τον καλεσμένο κριτή, Paco Morales.
Ο βραβευμένος σεφ ανέφερε ότι έρχεται για 5η φορά στην Ελλάδα και εξήγησε τι είναι γαστροαρχαιολογία.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η τελευταία δοκιμασία, που είναι αντιγραφή πιάτου του μεγάλου σεφ με καταγωγή από την Ανδαλουσία, Paco Morales, που έχει 3 αστέρια Michelin.
Οι δύο φιναλίστ είπαν πώς κρίνουν τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους στις δοκιμασίες του τελικού.
Ο τελικός ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με μια απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής, δια χειρός των chefs Σέρχιο και Χαβιέ Τόρες, στο βραβευμένο εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin «Cucina Hermanos Torres». Οι chefs έκριναν και βαθμολόγησαν τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ.
Στη 2η δοκιμασία, οι φιναλίστ κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα menu degustation πέντε σταδίων, έχοντας δίπλα τους βοηθούς, που επέλεξαν οι ίδιοι. Οι τρεις chef κριτές έκριναν και βαθμολόγησαν τις προσπάθειές τους με καλεσμένους τους νικητές των προηγούμενων ετών του MasterChef.
Απομένει μία δοκιμασία και στο τέλος της βραδιάς θα ανακοινωθούν όλοι οι βαθμολογίες και θα μάθουμε τον νικητή.
Οι φίλοι και οι συγγενείς των δύο φιναλίστ ανέβηκαν στον εξώστη για να παρακολουθήσουμε μαζί με τους πρώην παίκτες του διαγωνισμού την εξέλιξη της βραδιάς.
Ο Πάνος Τελάλης σύστησε την κοπέλα του, τον πατέρα του και τους φίλους του στο κοινό.
«Κόβω τα χέρια μου για αυτούς και αυτοί το ίδιο», είπε ο Πάνος.
«Νιώθω περηφάνια όπως κάθε γονιός», δήλωσε ο πατέρας του.
Η κοπέλα του, Μαλαματένια, είπε ότι δεν είδαμε τηλεοπτικά το χιούμορ του.
«Είμαι πάρα πολύ περήφανη», είπε η Δώρα, αδελφή του Τάσου Παυλίδη.
Αμέσως μετά μίλησαν για εκείνον και οι φίλοι του.
«Εμείς περνάμε πάρα πολύ καιρό με τα παιδιά. Καταφέρνουμε και τους γνωρίζουμε όσο φτάνουν στο τέλος. Σταμάτα να κλαις γιατί θα τα μπήξω κι εγώ. Είστε τυχεροί που έχετε έναν Τάσο στη ζωή σας. Ένα χειροκρότημα, παρακαλώ», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.
«Μου κόβονται τα πόδια, εκτός του ότι είναι πανέμορφη, δεν μπορώ να περιγράψω τι γίνεται μέσα μου», είπε ο Πάνος Τελάλης για την κοπέλα του.
Ο Τάσος Παυλίδης πάλι βλέποντας την αδελφή του δάκρυσε από συγκίνηση.
Οι κριτές ανέφεραν τα χρήματα που έχουν δοθεί ως τώρα στο διαγωνισμό και ανέφεραν ότι ο νικητής θα κερδίσει το πολύτιμο έπαθλο των 100.000 ευρώ, (70.000 μετρητά και 30.000 σε εξοπλισμό κουζίνας), ενώ 30.000 ευρώ πρόκειται να πάρει και ο παίκτης που θα βγει δεύτερος.
«Να τα δώσουμε όλα και κερδίσει ο καλύτερος», είπε ο Τάσος Παυλίδης στη συνέχεια.
«Πέρασα υπέροχα εδώ», παραδέχτηκε ο Πάνος Τελάλης και μοιράστηκε τα όνειρά του για το μέλλον.
«Θεωρώ πώς θα είναι ωραίο το σημερινό», είπε ο Τάσος Παυλίδης για τον τελικό του «MasterChef».
«Σήμερα υποστηρίζω τον Τάσο», είπε ο Πέτρος.
«Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι τελειώνει το ταξίδι», είπε με τη σειρά του ο Πάνος Τελάλης.
Ο Πάνος Τελάλης και ο Τάσος Παυλίδης μπήκαν στην κουζίνα και καταχειροκροτήθηκαν από όλους
Ο Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τους παίκτες που αποχώρησαν ποιοι θα ήθελαν να το «ξαναζήσουν» από την αρχή και σχεδόν όλοι σήκωσαν το χέρι τους
Μπαίνοντας στο στούντιο, κάποιοι από τους παίκτες μίλησαν στην κάμερα για τα συναισθήματά τους.
Οι τρεις κριτές, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης υποδέχτηκαν τους παλαιούς παίκτες του διαγωνισμού στην κουζίνα.
Mαζί θα παρακολουθήσουμε το τελευταίο επεισόδιο του μεγάλου τελικού του «MasterChef» και θα μάθουμε ποιος είναι ο νικητής.
Η αγωνία κορυφώνεται για τους δύο φιναλίστ, Πάνο Τελάλη και Τάσο Παυλίδη.