Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τέλος σεζόν: and the winner is…!

Τέλος σεζόν: and the winner is…!

Επίσημα ολοκληρώνεται σήμερα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Την προηγούμενη βδομάδα όμως ολοκληρώθηκε… ανεπίσημα το τέλος της φετινής σεζόν με τις περισσότερες από τις εκπομπές να εύχονται «καλό καλοκαίρι» και να ευελπιστούν ότι θα είναι ξανά στον αέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο…!

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί λοιπόν αυτές τις μέρες κάνουν τον απολογισμό της σεζόν, μίας σεζόν αρκετά δύσκολης λόγω των δυσμενών οικονομικών δεδομένων που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο. Στον ΑΝΤ1 πάντως έχουν πολλούς λόγους να χαμογελούν, αφού εκτός από τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο, που όπως αναφέραμε σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit.gr, τερμάτισε ξανά πρώτος στην κούρσα της τηλεθέασης, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης ο σταθμός του Αμαρουσίου βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης για όλη τη σεζόν.

Βέβαια να διευκρινίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι σεζόν έχουν… συρρικνωθεί και έτσι είθισται να λαμβάνεται ως «σεζόν» το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο που έχουν βγάλει τα προγράμματά τους στον αέρα οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί. Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nieslen η σειρά κατάταξης των τηλεοπτικών σταθμών και οι μέσοι όροι τους στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι οι εξής:

Τηλεοπτικός σταθμός Μέσος όρος %
Γενικό Σύνολο
Μέσος όρος %
Δυναμικό κοινό
ANT1 16,9 16,6
ALPHA 14,9 15,6
MEGA 12,1 13
STAR 10,4 11,8
ΣKAI 9,1 6,9
EΡΤ 1 5,6 3,3
E 7,2 5,2
EΡΤ 2 2 1,2

Αξίζει να αναφέρω ότι ιδιαίτερα μετά τη «μετακόμιση» του κεντρικού του δελτίου κατά μία ώρα νωρίτερα, ο ΑΝΤ1 ωφελήθηκε εμφανώς αφού με την προβολή της σειράς «Δίδυμα φεγγάρια» σημείωσε αύξηση 7 μονάδων στο σύνολο του κοινού και 0,8 μονάδων στο 15-44.στη ζώνη 19:00 έως 21:00, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση και στην Prime Time (21:00-23:59) της σεζόν με 20,8% στο σύνολο του κοινού και με 19,4% στο δυναμικό κοινό.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι περισσότερες από τις εκπομπές και σειρές του ΑΝΤ1 πήραν από τη διοίκηση του σταθμού το «πράσινο φως» και για την επόμενη σεζόν με την ελπίδα ότι θα είναι… winner και στο τέλος της επόμενης σεζόν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε