Κυριακή, 23 Ιουν.
26oC Αθήνα

Θάλεια Ματίκα: Ας τελειώσει κάποια στιγμή το πρότυπο της super woman

Θάλεια Ματίκα: Ας τελειώσει κάποια στιγμή το πρότυπο της super woman

“Δέχθηκα πολλά σχόλια και από γυναίκες και από άνδρες” ομολογεί η Θάλεια Ματίκα.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Θάλεια Ματίκα, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και βρέθηκε στο Στούντιο 4 να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτοτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ όπου και αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη δήλωση που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη περί της χειραφέτησης της γυναίκας.

 «Όταν μια γυναίκα επαγγελματίας δίνει μια συνέντευξη θεωρείται πολύ δεδομένη μια τέτοια ερώτηση σε σχέση με έναν άνδρα. Το τι θα πει η γυναίκα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ότι ένας άνδρας και εγώ ουσιαστικά, αυτό που ήθελα να πω στο τέλος της ημέρας, ήθελα να μιλήσω για την χειραφέτηση της γυναίκας και μόνο.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αυτό το πρότυπο της τέλειας μητέρας, συζύγου, νοικοκυράς, sex symbol, ατσαλάκωτης, super woman ας τελειώσει κάποια στιγμή. Εντάξει; Ας μοιραστούμε τους ρόλους όπως πρέπει και να οδηγηθούμε, έστω στη Δύση, ουσιαστικά προς την ισοτιμία» τόνισε χαρακτηριστικά η όμορφη ηθοποιός.

«Δέχθηκα πολλά σχόλια και από γυναίκες και από άνδρες. Οι άνδρες προσπαθούν να υποστηρίξουν τη θέση τους στο σπίτι, οι δε γυναίκες νομίζω πως το παίρνουν στραβά και νιώθουν ότι οι ίδιες προσφέρουν όλα αυτά δεν είναι σωστό να τα προσφέρουν.

Φυσικά και είναι σωστό και ο καθένας επιλέγει τη ζωή του. Απλά εγώ δεν θέλω να θεωρείται θέσφατο για ένα κορίτσι μεγαλώνοντας ότι αυτή είναι μια υποχρέωση της σε αυτή την ζωή.

Δεν έχει καμία υποχρέωση. Ισότητα μέσα σε ένα σπίτι έχουν κάποιες υποχρεώσεις αυτοί που ζουν σε ένα σπίτι, ανεξαρτήτου φύλου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δηλαδή τόσο απλά, 2023″.

«Στην παρερμηνεία νομίζω ότι φταίνε πολύ και τα sites που παίρνουν ένα κομμάτι τόσο και βάζουν έναν τρομερό τίτλο για να κάνουν κλικαρίσματα.

Επίσης, ζούμε και την εποχή των social media που ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει» πρόσθεσε, ακόμα, η Θάλεια Ματίκα στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Media Τελευταίες ειδήσεις