Πέμπτη, 20 Ιουν.
35oC Αθήνα

Θανάσης Ευθυμιάδης: Όταν γράφω τα βιβλία, απέχω και από το νερό, για να έρθουν οι αναμνήσεις καθαρές μέσα μου

Θανάσης Ευθυμιάδης: Όταν γράφω τα βιβλία, απέχω και από το νερό, για να έρθουν οι αναμνήσεις καθαρές μέσα μου

«Είδα ότι δεν έχω πλέον την ψυχική δύναμη και το σωματικό σθένος να σφάξω ένα γουρούνι, μια κότα», λέει ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε στο podcast «The speakers». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις διατροφικές του συνήθειες, αλλά και στην μεγάλη απόφαση που είχε πάρει πριν χρόνια, να σταματήσει να τρώει κρέας και ψάρι. Ένα μικρό απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή Happy Day. 

«Δεν είμαι vegan, γιατί τρώω μέλι και αυγά. Έχω μεγαλώσει σε χωριό και έχω παρευρεθεί και βοηθήσει σε σφαγές ζώων για να τα φάμε.

Όταν μέσα μου χτύπησε ένα καμπανάκι και είδα ότι δεν έχω πλέον την ψυχική δύναμη, το ψυχικό και σωματικό σθένος να σφάξω ένα γουρούνι, μια κότα, δημιούργησα έναν προσωπικό και ηθικό κώδικα διατροφής, για μένα και μόνο για μένα.

Δεν τον επιβάλω σε κανέναν, ούτε στα παιδιά μου. Ο κώδικας αυτός λέει ότι δεν δικαιούμαι να φάω κάτι, αν δεν έχω την ψυχική και σωματική δύναμη να το κοιτάξω στα μάτια.

Σταμάτησα να τρώω ψάρι όταν, όντας ψαροντουφεκάς, δεν είχα τη δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη να σκοτώσω ψάρι», είπε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης πρόσθεσε: «Όταν γράφω τα βιβλία μου κάνω για 3-4 μέρες ξηρασία. Απέχω και από το νερό, για να έρθουν οι αναμνήσεις καθαρές μέσα μου».

 

Media Τελευταίες ειδήσεις