Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Θεοί, θνητοί, νεράιδες και ξωτικά σε ταινία φαντασίας… αλά Ελληνικά!

Θεοί, θνητοί, νεράιδες και ξωτικά σε ταινία φαντασίας… αλά Ελληνικά!

Σίγουρα έχετε παρακολουθήσει κάποιες από τις πολλές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου με θνητούς, θεούς, νεράιδες και ξωτικά…!

Μόνο που αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές της μιλούν ελληνικά καθώς η ταινία είναι εγχώριας παραγωγής και οι συντελεστές θέλουν να βάλουν τους θεατές στον κόσμο μίας φανταστικής αλλά και σκοτεινής εποχής! Τίτλος της ταινίας «Τίσις», καθώς οι θνητοί αντιμετωπίζουν την τιμωρία από τους θεούς για τις ύβρεις τους. 
 
 
Η ταινία μας μεταφέρει στην εποχή «Pax modus» με τους ανθρώπους και τους αθανάτους να έχουν επιλέξει τον ειρηνικό τρόπο κοινής συνύπαρξής τους. Ωστόσο η εποχή αυτή δεν κράτησε για πολύ καθώς η ισορροπία άρχισε να χάνεται όταν νεράιδες και ξωτικά έπεφταν στις αμαρτίες και τα πάθη των ανθρώπων. Το συμβούλιο των αθανάτων, αναγκάστηκε να κόψει τον ομφάλιο λώρο των σχέσεων με τους θνητούς. Έτσι, ο βασιλιάς Roah έριξε κατάρα σύμφωνα με την οποία «Κάθε αθάνατος που θα γευτεί την αμαρτία με θνητό, θα πέσει από το βασίλειό μας! Θα τον περιμένει μόνο θάνατος και ο απόγονός του θα εξοντώσει τη φυλή των θνητών, καθώς θα θρέφεται μόνο με το αίμα και τη σάρκα αυτών». Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα και έτσι κάθε νεράιδα και ξωτικό που ζούσε στα δάση κρύφτηκε καλά στις σκιές του! Τα χρόνια πέρασαν και οι ιστορίες των ανθρώπων για συναντήσεις με νεράιδες έσβηναν, αλλά η μοίρα είχε αποφασίσει να ζωντανέψουν ξανά με τον πιο σκληρό τρόπο προκαλώντας την τίσιν των θεών!
 

 
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος, με βοηθό στο σενάριο τη Γεωργία Τσιντάνου και την Αφροδίτη Ταύρη στη σκηνοθεσία. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Βούλγαρης (ερμηνεύοντας το θνητό που χάρη στις πράξεις και τα θέλω του «ενεργοποιείται» η κατάρα των θεών), ο Κωστής Σαββιδάκης (που ενσαρκώνει τον Roah, τον βασιλιά των αθανάτων  αλλά με συναισθήματα θνητού) και η Χρύσα Νταούλη ως «νεράιδα»!
 

 
Παίζουν ακόμα οι Αχιλλέας Τρευλός, Βασίλης Σαμαριτάκης, Χρύσα Μαρκάτα, Μάριος Χάννας, Γεωργία Ρεντίφη, Γιάννης Παπαχίου, Δήμητρα Μωραΐτη, Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Σοφιανάτος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Παναγιώτης Κοσκινάς, Ευαγγελία Τασούλα, Αγγελική Βλαχογεώργου, Ηρώ Πέτσα, Gjergji Koloi και Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος. Τα κοστούμια έχουν κάνει οι: Βασιλική Ευαγγελοπούλου, Κωνσταντίνα Καφρίτσα και Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, ενώ τη μουσική ο Νικόλας Καζάζης.
 

 
Την παραγωγή της «Τίσις» έκαναν τα «ΚΚΚ Studios», ενώ στην πόλη της Λειβαδιάς και σε βουνά της Βοιωτίας και της Αττικής οι θνητοί, οι θεοί, οι νεράιδες και τα ξωτικά του φανταστικού κόσμου δημιούργησαν το φανταστικό κόσμο που θα γνωρίσουμε μέσα από την προβολή της ελληνικής ταινίας!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε