Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Θοδωρής Αθερίδης: “Δύο σπίτια είναι το “ταβάνι” για έναν πετυχημένο ηθοποιό”

Θοδωρής Αθερίδης: “Δύο σπίτια είναι το “ταβάνι” για έναν πετυχημένο ηθοποιό”

Αφοπλιστικά ειλικρινής είναι, ξανά, ο Θοδωρής Αθερίδης σε συνέντευξη του.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Θοδωρής Αθερίδης στο Down Town και τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του εβδομαδιαίας εκπομπής στο MEGA, “Έλα και θα δεις”. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στο άγχος του βιοπορισμού και τις οικονομικές του αποταμιεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Αθερίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως “το θέατρο για φέτος ακυρώθηκε. Θα μου λείψε που δεν θα κάνω φέτος θέατρο. Μου λείπει ακόμα το ότι δεν μπορώ να κάνω σχέδια. Προέχει το επιδημιολογικό, το οποίο πρέπει να λυθεί για να κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση.

Φαντάζομαι ότι δεν έχεις το άγχος του βιοπορισμού.

Φαντάζεσαι! Το επίδομα που μου δόθηκε το καλωσόρισα με πολλή ανακούφιση όταν κλείσαμε στην πρώτη καραντίνα. Συγνώμη, πιστεύεις ότι εγώ, αν δεν δουλέψω, έχω λεφτά;

Νομίζω ναι!

Όχι, δεν είναι έτσι. Εγώ, ας πούμε, όταν εργάζομαι, αμείβομαι καλύτερα από έναν άλλον ηθοποιό. Αλλά, αν δεν δουλέψω, την πάτησα. Δεν έχω αποταμιεύσει. Μπορώ να αντέξω έναν χειμώνα αλλά ως εκεί. Δεν έχω μαζέψει χρήματα. Τα λεφτά των ηθοποιών, ακόμη και αν είναι καλά, δεν είναι απ’ αυτά που μαζεύονται.

Το λέω γιατί έζησες τις καλές εποχές των μεγάλων αμοιβών.

Ναι, τις έζησα και αγόρασα το σπίτι μου και ένα σπίτι για την κόρη μου, αλλά ως εκεί. Δύο σπίτια είναι το “ταβάνι” για έναν πετυχημένο ηθοποιό. Και στην Ελλάδα που ζούμε, τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν δύο σπίτια. Μη φανταστεί κάποιος ότι ο ηθοποιός βγάζει χρήματα. Εγώ από τους γονείς μου δεν είχα τίποτα. Η μητέρα μου σε ενοίκιο μένει. Ο ηθοποιός δεν είναι επιχειρηματίας και όποτε γίνεται παραγωγός, στατιστικά κατά 90% την πατάει. Γι’ αυτό και δεν έχω γίνει παραγωγός, γιατί δεν αντέχω να χρωστάω. Αλλά σαφώς έχω ζήσει τις χρυσές εποχές, όπως έχω ζήσει και τις εποχές που η Εφορία είχε γίνει δυσβάσταχτη. Όμως, εντάξει. Δεν παραπονιέμαι. Σίγουρα κάτι συμβαίνει στο τέλος και με βοηθάει. Το έχω δει να γίνεται πολλές φορές στη ζωή μου.

Media Τελευταίες ειδήσεις