Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Θοδωρής Κατσαφάδος: Οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο θέατρο που βρέθηκε στον δρόμο μου

Θοδωρής Κατσαφάδος: Οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο θέατρο που βρέθηκε στον δρόμο μου

‘Η υποκριτική τέχνη μού έχει προσφέρει πάρα πολλά και είμαι ευγνώμων” δηλώνει ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Για την ενασχόληση του με την υποκριτική, την επιτυχημένη διαδρομή στο θέατρο και όσα αυτή του πρόσφερε μες στα χρόνια μίλησε από καρδιάς ο Θοδωρής Κατσαφάδος στο περιοδικό My Tv και την δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα με αφορμή την παράσταση “Μήδεια” με την οποία και περιοδεύει ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. 

Είστε μισό αιώνα σε αυτόν τον χώρο! Τι σας έχει προσφέρει η υποκριτική τέχνη;

Ναι, δουλεύω ακατάπαυστα από το 1973 χειμώνα – καλοκαίρι στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Η υποκριτική τέχνη μού έχει προσφέρει πάρα πολλά και είμαι ευγνώμων. Νιώθω ευλογημένος που έζησα τη ζωή μου, έφτιαξα την οικογένεια μου, έκανα τα όνειρα μου με αυτή τη δουλειά. Με βοήθησε σε βιοποριστικό επίπεδο αλλά και στην καλλιέργεια μου ως άτομο. Οφείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο θέατρο που βρέθηκε στον δρόμο μου.

Προτιμάτε την κωμωδία ή το δράμα;

Δεν τα ξεχωρίζω, μου αρέσουν και τα δύο είδη εξίσου. Επίσης, μου αρέσει πολύ να μεταμορφώνομαι. Ενδεικτικά θα πω ότι ύστερα από δύο υπέροχες σεζόν με την κωμωδία “Το κλουβί με τις τρελές” του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς, πήγα στη Σπιναλόγκα για να υποδυθώ τον γέρο πρόεδρο τωνξ χανσενικών στο τηλεοπτικό δράμα “Το νησί”.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Εντελώς τυχαία. Ήμουν στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Φιλολογίας, και μια συμφοιτήτρια μου μού είπε να την βοηθήσω να μάθει έναν μονόλογο για να δώσει εξετάσεις σε μια δραματική σχολή. Πήγα μαζί της και το επόμενο καλοκαίρι μού μπήκε η ιδέα. Πέρασα στη σχολή και άρχισα να ανακαλύπτω το θέατρο, να γοητεύομαι και να το αγαπώ.

Media Τελευταίες ειδήσεις