Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τι γίνεται με το συμβόλαιο της Μενεγάκη;

Τι γίνεται με το συμβόλαιο της Μενεγάκη;

Καθώς ολοκληρώνεται η τηλεοπτική σεζόν, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει την επόμενη χρονιά, αφού ακόμα τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών δεν μπορούν να κάνουν τα… κουμάντα τους.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο και η συνεχής μείωση των διαφημιστικών εσόδων, προκαλούν καθυστερήσεις στις όποιες αποφάσεις των στελεχών. Το θολό τοπίο θα αργήσει να ξεκαθαρίσει και πολλοί από αυτούς θα αναγκαστούν να πάρουν ρίσκο, ελπίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις δεν θα γυρίσουν… μπούμερανγκ.

Η αβεβαιότητα αγγίζει ακόμα και παρουσιαστές της πρώτης γραμμής, όπως είναι η Ελένη Μενεγάκη που επί σειρά ετών «τα φέρνει», όπως λέμε, στους σταθμούς που εργάζεται. Η Ελένη μετά από τόσα χρόνια έχει κερδίσει το δικό της κοινό, το οποίο δεν είναι μόνο οι τηλεθεατές, αλλά και μεγάλο μέρος των διαφημιζόμενων, που επιλέγουν την εκπομπή της και είτε μέσα σε αυτή, είτε… γύρω από αυτήν θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

Η Ελένη λοιπόν ρίχνει τίτλους τέλους στην «Ελένη» της την Παρασκευή 28 Ιουνίου, αλλά μέσα στον Ιούνιο λήγει και το συμβόλαιό της με τον ALPHA. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη συζήτηση με τη διοίκηση του ALPHA για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, είχε οριστεί… αόριστα ένα ραντεβού μετά τις 15 Μαΐου, αλλά τελικά αυτό αναβλήθηκε μετά από (πολύ) άνωθεν εντολή. Ο λόγος όπως φαίνεται είναι γιατί επρόκειτο να αλλάξουν πολλά πράγματα (δηλαδή… πρόσωπα!) στην ιεραρχική βαθμίδα του σταθμού, αφού έκτοτε αποχώρησαν και η γενική διευθύντρια της «Plus Productions» Αγλαΐα Λάτσιου, αλλά όπως σας έγραψα χθες πρώτα μέσα από το Newsit κι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ALPHA, Μανώλης Λέκκας. Συνεπώς το ραντεβού αυτό της Ελένης Μενεγάκη έπρεπε να αναβληθεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο εντός του σταθμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, μέσα στις επόμενες ημέρες η Ελένη Μενεγάκη θα συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά για να συζητήσουν προσωπικά το μέλλον της συνεργασίας τους, καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούν τη συνέχειά της. Το ερώτημα βέβαια είναι το τι… αλλαγές θα υπάρξουν στο συμβόλαιο αυτό. Βέβαια το συμβόλαιο δεν θα είναι «χρυσό» όπως λέγαμε παλαιότερα, αλλά θα παραμείνει σε αρκετά… υψηλά νούμερα σε σχέση με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ευρύτερης αγοράς.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρω αυτό που είπα και στην αρχή: «η Ελένη τα φέρνει», οπότε δικαιούται και να διαπραγματευτεί! Πάντως ένα… αγκάθι που θα μπορούσε να υπάρξει στις διαπραγματεύσεις είναι ότι η διοίκηση του ALPHA επιθυμεί να κάνει ορισμένες αλλαγές στα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν την παρουσιάστρια μπροστά από τις κάμερες, αλλά και για αυτό μάλλον θα επέλθει συμφωνία. Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι η όλη… καθυστέρηση στη συνάντηση περί συμβολαίου έχει να κάνει και με τους απέναντι, καθώς στον ALPHA θέλουν να δουν αν η «Ελένη» θα έχει απέναντί της το… μεταλλαγμένο «Πρωινό mou». Γιατί αν το MEGA αποφασίσει να μετακομίσει την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του το μεσημέρι, τότε στον ALPHA πρέπει να δουν τι θα κάνουν με τη δική τους εκπομπή. Κι όλα αυτά βέβαια θα αναγράφονται στο συμβόλαιο…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε