Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ

ΣτΕ

Δεύτερη αναβολή δόθηκε για τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία ηταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο ΣτΕ έχουν προσφυγει τοσο οι τηλεοπτικοι σταθμοι όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Αρχικά οι αιτήσεις των καναλιών ήταν να συζητηθούν την  Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία  Μάζο και Δημήτρη  Μακρή, αλλά αναβλήθηκε η συζήτησή τους για  4 Μαΐου 2018.

Την πρώτη φορά η συζήτηση των εν λόγω αιτήσεων αναβλήθηκε από τους δύο εισηγητές – συμβούλους Επικρατείας, καθώς δεν είχαν σταλεί  από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Τώρα, αναβλήθηκε η συζήτηση της 4ης Μαίου 2018, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εκδικάσεως των αιτήσεων. Ο προσδιορισμός της νέας ημερομηνία αναμένεται μέσα στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δεύτερη αναβολή, δόθηκε καθώς λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται, ότι  οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, ALPHA, ΣΚΑΪ, Star και Mega, όπως  και η ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Media Τελευταίες ειδήσεις