Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Κινδυνεύει να «τιναχθεί» ο διαγωνισμός!

Τηλεοπτικές άδειες: Κινδυνεύει να «τιναχθεί» ο διαγωνισμός!

Για τις 30 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να γίνει η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες με τις εννέα εταιρείες να διεκδικούν μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Κι ενώ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει το πρόγραμμα κάποιοι από τους διεκδικούντες προσπαθούν να βγάλουν ορισμένους από τους ανταγωνιστές τους εκτός διαγωνισμού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καθυστερήσει η δημοπρασία.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο κείμενο του Newsit.gr το STAR κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ για δύο από τις εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια τακτική ακολούθησαν και άλλες από τις συμμετέχουσες εταιρείες καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ για ανταγωνιστικές τους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά του διαγωνισμού φαίνεται να κατέθεσε ή να σκοπεύει να καταθέσει και η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ που έχει αποκλειστεί από το διαγωνισμό.

Έτσι το ΣτΕ πρέπει να λάβει τις αποφάσεις για αυτές τις αιτήσεις πριν τη δημοπρασία δίνοντας όμως ξεκάθαρες νομικές απαντήσεις, κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να γίνει πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, αν καθυστερημένα (δηλαδή μετά το διαγωνισμό) υπάρξει θετική απόφαση του ΣτΕ τότε θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» κινδυνεύοντας η διαδικασία να κηρυχτεί άκυρη και να χαρακτηριστεί ως «φιάσκο»!

Λογικό λοιπόν που η κυβέρνηση θέλει έως την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, μία ημέρα πριν το διαγωνισμό να έχει αποφάσεις από το ΣτΕ ώστε να έχει εξασφαλίσει το νομότυπο της διαδικασίας τουλάχιστον από το εγχώριο νομικό σύστημα …!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε