Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες; Ζήσε Μάη μου και αν…!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μετά από όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στο τηλεοπτικό τοπίο ξαφνικά υπάρχει… ηρεμία. Ή μάλλον όχι…! Για να αποδώσουμε την πραγματικότητα, δεν υπάρχει ηρεμία… αλλά αναμονή και μάλιστα κάποιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα ενώ η καθυστέρηση ωφελεί την… άναρχη κατάσταση που επικρατεί. Κι όλα αυτά ενώ το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προσπαθεί να μαζέψει… όσα είχαν μαζευτεί.

Όλα βέβαια ξεκινούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας που ενώ περιμέναμε την απόφασή του για τον παράνομο διαγωνισμό να έχει καθαρογραφεί έως τις 15 Δεκεμβρίου, τελικά φαίνεται πως πάμε… next year και αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμη μέσα στον Ιανουάριο του 2017.

Η καθυστέρηση αυτή όμως προκαλεί ντόμινο καθώς το ΕΣΡ δεν μπορεί να προγραμματίσει καινούργιο διαγωνισμό και τους κανόνες του αν δεν γνωρίζει όλο το σκεπτικό του ΣτΕ ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια το νέο ΕΣΡ δεν χάνει τα χρόνο του καθώς μπορεί μόλις να ανέλαβε τα καθήκοντά του αλλά υπάρχουν περισσότερες από 200 υποθέσεις που τους περίμεναν και για τις οποίες εκκρεμούν οι αποφάσεις τους. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ΕΣΡ παράλληλα ετοιμάζεται και για την «επόμενη μέρα», όταν δηλαδή βγει η επίσημη απόφαση του ΣτΕ ώστε να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Ενώ λοιπόν αρχικά πολλοί θεωρούσαν ότι ο διαγωνισμός για τις καινούργιες τηλεοπτικές άδειες μπορεί να γινόταν λίγο μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να γίνει πριν από το καλοκαίρι.

Ακόμα λοιπόν και… εκκρεμότητες που υπάρχουν (όπως για τους υπερθεματιστές του παράνομου διαγωνισμού που έχουν μείνει εκτός, αλλά και το MEGA που είναι στον αέρα χωρίς live πρόγραμμα και κυρίως ενημέρωση) θα εξεταστούν αφού πρώτα βγει η απόφαση του ΣτΕ.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε