Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Τιτανικός»: Τελικά ο Τζακ χωρούσε πάνω στο ξύλο – Το παραδέχθηκε ο σκηνοθέτης

«Τιτανικός»: Τελικά ο Τζακ χωρούσε πάνω στο ξύλο – Το παραδέχθηκε ο σκηνοθέτης

25 χρόνια μετά την προβολή του «Τιτανικού» στους κινηματογράφους, το ερώτημα παρέμενε: Τελικά ο Τζακ χωρούσε στην πόρτα; Μπορούσε να έχει σωθεί;

Και να που η επιμονή των φαν, οδήγησε σε πείραμα κανονικό για να δοθεί επιτέλους μια απάντηση. Και ναι, το πείραμα έδειξε ότι… ο Τζακ θα μπορούσε να είχε σωθεί! Το παραδέχθηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον, που μέχρι σήμερα, υποστήριζε ότι ο Τζακ αποκλείεται να χωρούσε στη σανίδα σωτηρίας και άρα δε θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Στην πολυσυζητημένη σκηνή της ταινίας, η πρωταγωνίστρια Ρόουζ βρίσκει ένα ξύλο (ο σκηνοθέτης διευκρινίζει μάλιστα ότι δεν ήταν πόρτα αλλά ένα ξύλο από την επένδυση των τοιχωμάτων του Τιτανικού) και ανεβαίνει πάνω σε αυτό. Ο αγαπημένος της Τζακ δεν καταφέρνει να χωρέσει, οπότε παραμένει στο νερό και… παγώνει.

Στο ντοκιμαντέρ του National Geographic Titanic: 25 Years Later with James Cameron, υπάρχει επιστημονική μελέτη που προσομοιώνει τις συνθήκες τις οποίες θα αντιμετώπιζαν ο Τζακ και η Ρόουζ τη νύχτα που ναυάγησε ο Τιτανικός αλλά και… το τι θα συνέβαινε αν μοιράζονταν τη σανίδα σωτηρίας.

Μάλιστα οι δύο που συμμετείχαν στο πείραμα είχαν τον ίδιο σωματότυπο με τους πρωταγωνιστές της οσκαρικής ταινίας αλλά και την ίδια ηλικία.

Τους έβαλαν αισθητήρες στο σώμα τους και τους φόρεσαν παρόμοια ρούχα.

Τι συνέβη λοιπόν στις τρεις βερσιόν του πειράματος;

-Όταν ανέβηκαν και οι δύο στη σανίδα, χωρούσαν αρχικά μεν ωστόσο το βάρος τους τελικά βύθισε τη σανίδα και πέθαναν και οι δύο.

-Στη δεύτερη βερσιόν και οι δύο ακουμπούσαν στη σανίδα από τη μέση και πάνω. Η καρδιά τους δεν πάγωνε στη θάλασσα ωστόσο ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον είπε ότι σε κανονικές συνθήκες θα ήταν πολύ εξαντλημένοι από το ναυάγιο για να μείνουν τόση ώρα στη συγκεκριμένη θέση.

-Στο τρίτο σενάριο, η Ρόουζ έδωσε το σωσίβιο της στον αγαπημένο της και η ίδια κάθισε στο ξύλο. Και αυτή είναι η βερσιόν που ο Τζακ θα μπορούσε να ζήσει. Αν μη τι άλλο, θα κέρδιζε κάποιες ώρες ζωής, μέχρι να φτάσουν οι βάρκες και να τους σώσουν.

«Ίσως και να τα κατάφερνε», φαίνεται να είπε τελικά ο Τζέιμς Κάμερον, τονίζοντας ωστόσο ότι ο πραγματικός Τζακ μάλλον δε θα δεχόταν το σωσίβιο.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις