Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «Δώρο» για το ρατσισμό

Το «Δώρο» για το ρατσισμό

Όχι μία, αλλά τρεις αληθινές ιστορίες έδωσαν αφορμή στους δύο γνωστούς σεναριογράφους να γράψουν το αποψινό επεισόδιο της σειράς «10η εντολή».

Βέβαια οι έμπειροι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή άλλαξαν αρκετά από τα πραγματικά γεγονότα ώστε να μην θίγονται τα αληθινά πρόσωπα και οι συγγενείς τους αλλά να αναφερθούν με συναισθηματική και ανθρώπινη οπτική στο επίκαιρο και καυτό θέμα της αντιμετώπισης των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία.

Η ιστορία του επεισοδίου αναφέρεται στην Αλίνα, μία αλλοδαπή που ζει χρόνια στην Ελλάδα και έχει μια έφηβη κόρη, την Μίνα που μπορεί να είναι άριστη μαθήτρια αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο σχολείο εξαιτίας της καταγωγής της. Μοναδική καλή της φίλη, είναι η συμμαθήτριά της, η Χαρά. Η Αλίνα τον τελευταίο καιρό διατηρεί δεσμό με τον Θοδωρή που αγαπά τη Μίνα σαν δική του κόρη. Όταν το συμβούλιο των καθηγητών αποφασίζει να ορίσει τη Μίνα ως σημαιοφόρο, κάποιοι γονείς αλλά και μαθητές ξεσηκώνονται. Ακόμα και η φίλη της Μίνας, η Χαρά, στρέφεται εναντίον της. Ο Θοδωρής συμπαραστέκεται στην Αλίνα και στην κόρη της που δέχονται εκφοβισμό και ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να εκτονώσει την ένταση. Τα πράγματα ξεφεύγουν απ’ τον έλεγχο με τραγικές συνέπειες.
Το «Δώρο» σκηνοθετεί ο Χρήστος Δήμας υπό την επιμέλεια του Πάνου Κοκκινόπουλου και παίζουν οι Θεοδώρα Τζήμου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Ψαρράς, Αμαλία Νίνου, Έρση Μαλικένζου, Ηρώ Μουκίου, Γιώργος Σουξές, Χρήστος Καπενής, Μαίρη Χάγια, Βασίλης Μπατσακούτσας, Πάνος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Λεβεντογιάννης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου και διήρκησαν περίπου 8 ημέρες, ενώ το επεισόδιο έχει πολλές νυχτερινές λήψεις και εξωτερικά γυρίσματα. Σε ένα βραδινό εξωτερικό γύρισμα μάλιστα που η σκηνή απαιτούσε από τη Θεοδώρα Τζήμου να φωνάζει οι κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν και ήταν έτοιμοι να φωνάξουν την Αστυνομία. Όταν όμως ενημερώθηκαν ότι πρόκειται για γύρισμα της «10ης Εντολής» βγήκαν από τα σπίτια τους και κάθισαν να παρακολουθήσουν το γύρισμα.

Απόψε λοιπόν, στις 11, η «10η εντολή» προβάλλει μέσα από τη συχνότητα του ALPHA το «Δώρο» κι είναι σίγουρο ότι αρκετοί τηλεθεατές θα συνειδητοποιήσουν ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές ορισμένων ηρώων δεν τους είναι και τόσο άγνωστες…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε