Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «φάγωμα» στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και το PLAN B του MEGA!

Το «φάγωμα» στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και το PLAN B του MEGA!

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε… ο ALPHA. Να τα λέμε αυτά και να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», αφού πρώτα στο κανάλι της Κάντζας ήταν… αυστηροί με τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεών τους και συγκεκριμένα με τη λήξη του!

Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι η «αυστηρότητα» αυτή ξεκίνησε στον ALPHA πριν από χρόνια, επί γερμανικής ιδιοκτησίας, που θεωρούσαν ότι δεν χρειάζεται να δίνεται παράταση στη μετάδοση του δελτίου, αλλά να ολοκληρώνεται στην ακριβή ώρα του. Την τακτική αυτή συνέχισαν και όταν ο ALPHA επέστρεψε ξανά σε ελληνικά χέρια, στου Δημήτρη Κοντομηνά, με το πρόγραμμα που ακολουθεί το δελτίο ειδήσεων να ξεκινά στην ώρα του.

Βλέποντας αυτό στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν από τη φετινή σεζόν να μειώσουν τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεών τους και η μετάδοσή του να ολοκληρώνεται πριν από τις 9, ώστε εκείνη την ώρα, ακριβώς στις 9, να ξεκινά το «Μπρούσκο». Ο προγραμματισμός αυτός, όπως αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, τους ωφέλησε με αποτέλεσμα να το δουν οι απέναντι, στο MEGA και να ακολουθήσουν κι αυτή την ίδια τακτική. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες και στο κανάλι της Μεσογείων που ακόμα δεν έχει βγάλει στον αέρα το καινούργιο του πρόγραμμα στο prime time, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ολοκληρώνεται πριν από τις 9, αρκετά νωρίτερα δηλαδή από τη συνήθη τακτική τους.

Τον προγραμματισμό αυτό σκοπεύουν να κρατήσουν σε όλους τους σταθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν αφού τα δελτία ειδήσεων –καλώς η κακώς- «φαγώθηκαν» με σκοπό να «φάνε» μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής πίττας του prime time. Και μπορεί στους ενημερωτικούς τομείς να… γκρινιάζουν που δεν τους δίνεται… άνετος χρόνος, αλλά τους έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι σε έκτακτες περιπτώσεις έντονης ειδησεογραφίας μπορεί να τους δοθεί χρόνος… προς τα πίσω, δηλαδή να ξεκινούν νωρίτερα τα δελτία ειδήσεων.

Ωστόσο το PLAN B που φαίνεται να εξετάζουν στο MEGA είναι να «μετακομίσουν» το κεντρικό δελτίο ειδήσεών στις 7, απέναντι από αυτό του ALPHA ώστε και να το «χτυπήσουν», αλλά και να έχουν την… άνεση χρόνου μέχρι την έναρξη του prime time. Αυτό σκοπεύουν να το εφαρμόσουν σε μέρες έντονης ειδησεογραφίας ώστε να δουν τα αποτελέσματα από τη «μάχη» της τηλεθέασης για να αποφασίζουν αν το PLAN B θα γίνει μόνιμο ή όχι…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε