Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «Survivor»… σκοτώνει την τηλεόραση!

Το «Survivor»… σκοτώνει την τηλεόραση!

Είναι ένα πρόγραμμα που κάνει τρελές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης τρελαίνοντας τα στελέχη των άλλων τηλεοπτικών σταθμών που προσπαθούν να… επιβιώσουν απέναντι στο «Survivor» του ΣΚΑΪ.

Το ριάλιτι μάλιστα σημειώνει συνεχώς ανοδική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, συμπεραίνοντας πως όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι τηλεθεατές μπαίνουν κάθε βράδυ στο κανάλι του Φαλήρου για να παρακολουθήσουν πώς επιβιώνουν οι «Διάσημοι» και οι «Μαχητές».

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, Τρίτη 7 Μαρτίου, ο ΣΚΑΪ στη ζώνη του prime time, δηλαδή από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, «εισέπραξε» 35,6% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς τηλεθεατές του δυναμικού κοινού ήταν συντονισμένοι στον ΣΚΑΪ δίνοντάς του 52,1% μέσο όρο. Να σκεφτείτε ότι αυτή η ζώνη έχει τη μεγαλύτερη διαφημιστική δαπάνη και τα «πακέτα» έχουν κλειστεί μήνες πριν, την περίοδο που λίγοι… πόνταραν στο κανάλι του Φαλήρου. Μπορεί λοιπόν το «ταμείο» της τηλεθέασής του να γεμίζει, αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στο πραγματικό ταμείο του σταθμού.

Σίγουρο λοιπόν οι επιδόσεις του «Survivor» στους πίνακες τηλεθέασης είναι αξιοσημείωτες, αλλά και… ανησυχητικές, καθώς η αύξηση ενός τέτοιου είδους προγράμματος είναι σαφές ότι θα οδηγήσει και τους υπόλοιπους σταθμούς να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, αναζητώντας παρόμοια concept.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς «παγώνουν» οι σχεδιασμοί στην παραγωγή μυθοπλασίας και αν αυτό πραγματοποιηθεί τότε δεν αποκλείεται την επόμενη σεζόν να βλέπουμε ηθοποιούς μόνο σε ρόλους… survivor. Και την ευθύνη για την έλλειψη ελληνικών σειρών από το τηλεοπτικό τοπίο δεν θα την έχουν μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά κι οι τηλεθεατές που θα έχουν «δρομολογήσει» τις αποφάσεις τους για να «σκοτώσουν» τη μυθοπλασία, να «σκοτώσουν» την τηλεόραση, καταλήγοντας το τηλεοπτικό τοπίο να έχει παρόμοια τηλεοπτικά προϊόντα που το μόνο που θα προσφέρουν θα είναι… αίμα κι ιδρώτα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε