Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζένη Μπότση: «Να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς»

Τζένη Μπότση: «Να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς»

Αποκαλυπτική για το ελληνικό κίνημα metoo η Τζένη Μπότση στη συνέντευξη της.

Στο ΟΚ! παραχώρησε συνέντευξη η Τζένη Μπότση όπου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στο ελληνικό κίνημα metoo όσο και στην προσωπική της εμπειρία την οποία και κατήγγειλε.

Με τη γέννηση του ελληνικού #MeToo γεννήθηκε και το ερώτημα «γιατί τώρα;» Στη δική σου περίπτωση, ένας λόγος ήταν ότι δεν το είχες πει στη μητέρα σου, όπως έχεις αποκαλύψει.

Η απάντηση στο «γιατί τώρα;» είναι ότι πάντα υπήρχε στο μυαλό μου. Απλώς τώρα τα κατάφερα. Γιατί τα κατάφερα τώρα; Ξέρω κι εγώ; Δεν το ξέχασα ποτέ, δεν μου είχε περάσει. Ήταν κάτι που με πλήγωνε πάντα. Πάντα ήθελα να μιλήσω, απλά τώρα βρήκα το θάρρος.

Όταν το κατήγγειλες και αυτό πήρε δημοσιότητα, η μητέρα σου τι σου είπε;

Η μητέρα μου μού ζήτησε «συγγνώμη» και όπως έχω ξαναπεί, μου φαίνεται πολύ άδικο μια μάνα σε αυτή την ηλικία, και μια τέτοια μάνα, να ζητάει «συγγνώμη»…

Αν ερχόταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος και σου ζητούσε «συγγνώμη», πώς θα αντιδρούσες;

Εγώ δεν είμαι Θεός για να δώσω συγχώρεση. Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσει μια αλλαγή στην κοινωνία ώστε να σταματήσει να γίνεται αυτό. Να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς. Το να δώσω εγώ τη «συγγνώμη» μου δεν λέει τίποτα.

Είσαι ικανοποιημένη με την έκβαση όλης αυτής της υπόθεσης;

Ναι, είμαι, γιατί πήγε η κοινωνία παραπέρα, άλλαξαν τα πράγματα στη Δικαιοσύνη. Το ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για το αδίκημα του βιασμού είναι πολύ σημαντικό. Γυρίσαμε σελίδα και η κοινωνία μας το δέχτηκε.

Media Τελευταίες ειδήσεις