Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαμός στο OPEN με Αυγερινό και Βαλασόπουλο για Ουκρανία, Αζόφ και Σπάρτα

Χαμός στο OPEN με Αυγερινό και Βαλασόπουλο για Ουκρανία, Αζόφ και Σπάρτα

Στα ύψη έφτασε η ένταση ανάμεσα στους Θανάση Αυγερινό και Παντελή Βαλασόπουλο κατά την κοινή τους παρουσία στην πρωινή εκπομπή του OPEN σήμερα. Τα… αίματα άναψαν όταν κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία οι δυο ανταποκριτές εξέφρασαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Η συζήτηση για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία κατέληξε στη Μαριούπολη, που έχει ισοπεδωθεί και ενώ εκεί βρίσκονται χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένοι, χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Η ένταση προέκυψε όταν οι δημοσιογράφοι του OPEN άρχισαν να συζητούν για τις ομάδες που εμπλέκονται στην περιοχή, με τους ανταποκριτές στο Ροστόφ (Θανάσης Αυγερινός) και το Βερολίνο (Παντελής Βαλασόπουλος) να… αρπάζονται!

Ο Θανάσης Αυγερινός αναφέρθηκε σε μαρτυρίες κατοίκων ότι τα τάγματα Αζόφ είναι αυτά που δεν αφήνουν τον κόσμο να φύγει από τη Μαριούπολη και μάλιστα είπε ότι «θα προκαλέσω όποιον έχει μία μαρτυρία ανθρώπου που ήταν στη Μαριούπολη να καταγγείλει κάτι διαφορετικό».

«Όσοι άνθρωποι ζουν στη Μαριούπολη ξέρουν πολύ καλά τι εστί τάγματα Αζόφ και τι έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια από την κατάληψη της Μαριούπολης από τον έλεγχο αυτών των ανθρώπων. Το πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι τα τάγματα του Αζόφ δεν υπακούν πλέον στο Κίεβο», τόνισε ο Θανάσης Αυγερινός, αναφερόμενος στην αδυναμία να υπάρχει συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Γιάννης Σαραντάκος αναρωτήθηκε για το τάγμα «Σπάρτα», ενώ ο Παντελής Βαλασόπουλος είπε πως «υπάρχουν διάφορες ομάδες εκεί και το θέμα είναι πώς το βλέπει ο καθένας. Μπαίνουν οι τύποι από τη Συρία, έχουν εμπλακεί οι Βάγκνερ, έχουν εμπλακεί οι Τσετσένοι, τι δουλειά έχουν οι Τσετσένοι;».

«Ρώσοι στρατιώτες είναι οι Τσετσένοι, άνοιξε τη γεωγραφία, να το δεις, είναι ρωσική επαρχία η Τσετσενία» του απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός, με τον Παντελή Βαλασόπουλο να αντιδρά σ’ αυτό.

«Έχουν εμπλακεί πολύ περίεργοι τύποι. Υποτίθεται ότι μέσα στην Μαριούπολη είναι κάποιοι που είναι άτακτοι, τους Αζόφ, δύο εβδομάδες δεν μπορεί να τους κάνει καλά ο ρωσικός στρατός και έχει ισοπεδώσει την πόλη;» αναρωτήθηκε ο ανταποκριτής του OPEN στο Βερολίνο.

«Έπρεπε να την ισοπεδώσουν περισσότερο για να είναι ικανοποιημένος ο Παντελής» σχολίασε ο Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος ενοχλήθηκε γιατί αμφισβητήθηκαν τα όσα έλεγε. «Όποιος θέλει να αμφισβητήσει στοιχεία του ρεπορτάζ μου να το πει με επιχειρήματα. Παρακολουθώ την ιστορία του ουκρανικού εμφυλίου από το 2014. Κάποιοι συνάδελφοι ενεπλάκησαν πολύ πρόσφατα. Θα παρακαλέσω λίγο μεγαλύτερο σεβασμό για το τι γνωρίζει ο καθένας για το ρεπορτάζ του. Καμία προσωπική κουβέντα για το δικό μου το ρεπορτάζ μου δεν θα ανεχτώ. Να προσέχουν οι συνάδελφοι για το τι λένε.

Λέω ξεκάθαρα ότι η ομάδα Σπάρτα έχει αριστερή ιδεολογία για αυτό και το Ντονιέτσκ αυτοανακηρύχθηκε σε λαϊκή δημοκρατία γιατί πολλοί άνθρωποι που τη δημιούργησαν είχαν σοβιετική κουλτούρα. Μια από τις λογικές του είναι εντελώς αντιφασιστική».

«Το ότι λένε αυτοί ότι είναι αριστεροί, στην πράξη φαίνεται ότι δεν είναι» απάντησε ο Παντελής Βαλασόπουλος με τον Θανάση Αυγερινό να απαντά: «Μπορείς να το αμφισβητήσεις Παντελή με επιχειρήματα; Ξέρεις ποιος ήταν ο Μοτορόλα;».

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν παρενέβησαν οι δυο παρουσιαστές.

Δείτε όσα έγιναν από το 10:43 του βίντεο 

Media Τελευταίες ειδήσεις