Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Χάρης Ρώμας: «Με τη νέα σειρά, το Πεφταστέρι θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα»

Χάρης Ρώμας: «Με τη νέα σειρά, το Πεφταστέρι θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα»

Όσα πρόδωσε ο Χάρης Ρώμας για τη νέα του σειρά.

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζει καθώς φαίνεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης το νέου του τηλεοπτικό εγχείρημα και μίλησε για αυτό στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο. Το “Πεφταστέρι” προσεχώς στις οθόνες μας!

Τι ετοιμάζετε με την Άννα Χατζησοφιά τηλεοπτικά;

Θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε γράψει στο παρελθόν. Φυσικά θα έχει το χαρακτηριστικό μας στίγμα, τον ιδιαίτερο τύπο γραφής που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια σαν συγγραφικό ζευγάρι.  Όμως θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. 

Βασικά εδώ και χρόνια, αισθανόμαστε ότι έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας και στην μακροχρόνια πορεία μας, το κάθε μας βήμα να είναι μία καινούργια  κατάθεση. Σημαντική. Δεν έχει και νόημα να αναμασάμε προηγούμενες δουλειές. Το Καφέ της Χαράς ήταν μία ειδική περίπτωση. Το sequel,  μόνο αναμάσημα δεν λέγεται. Αντιθέτως, αποδείξαμε πιστεύω ότι ένα sequel μπορεί να είναι η αληθινή εξέλιξη μιας μεγάλης επιτυχίας και η φρεσκάδα του σεναρίου να παραμένει ατόφια. Κάνουμε μία σειρά εποχής, πολύ ιδιαίτερη. Τοποθετείται το 1960 και έχει να κάνει με τον κόσμο του κινηματογράφου, την εποχή που άνθιζε η Φίνος Φιλμ.

Παρακολουθούμε κόσμο που δουλεύει στα στούντιο. Δε θα έχει να κάνει με τους γνωστούς σταρ της εποχής, αλλά με ανθρώπους που κινούνται παράλληλα, σαν ηθοποιοί, φροντιστές, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, παραγωγοί, κ.α. Είναι μία σειρά που θα περιέχει από στοιχεία κομεντί, μέχρι και ατόφια κομμάτια νουάρ. Αυτό είναι μία μεγάλη ιδιαιτερότητα της σειράς. Θα γράφω και θα παίζω.

Ο ρόλος μου θα είναι ο «Λέανδρος Λεβίδης». Περισσότερα σύντομα στις οθόνες σας.

Πώς βιώσατε την επιστροφή του «Καφέ της Χαράς»;

Όπως προείπα, το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε πάρα πολύ. Υπήρχε αυτή η κατάθεση όπως είπα και παραπάνω. Υπήρχε η εξέλιξη των παιδιών (Πάρη Σκαρτσιολιά και Έφης Ρασσιά) φτιάχνοντας μία καινούργια ιστορία που να περιλαμβάνει και τη νέα γενιά. Αυτό από μόνο του ήταν μία κατάθεση. Επίσης «έκλεισαν» και πολλές ανοιχτές  ιστορίες όπως αυτή με τη Χαρά και τον Περίανδρο βέβαια. Η σειρά αγαπήθηκε και τότε και τώρα κι απ’ ότι βλέπω και στις τηλεθεάσεις συνεχίζει να πρωτεύει.  

Μου άρεσε που ξανασμίξαμε οι παλιοί συνεργάτες κι ανανεωθήκαμε με πολλούς καινούργιους που τους δόθηκε ένα βήμα για να ανθίσουν.

Όλα έγιναν σε ένα κλίμα φοβερής χαράς, μεγάλης εκτίμησης κι αγάπης. Αυτό είναι που μένει άλλωστε μέσα στα χρόνια από τις συνεργασίες. Στο τελευταίο επεισόδιο φύγαμε όλοι μαζί, ηθοποιοί και συνεργείο αγκαλιασμένοι και συγκινημένοι.

Media Τελευταίες ειδήσεις