Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρήστος Φωτίδης: Με πλήγωσε αφάνταστα ο χωρισμός των γονιών μου

Χρήστος Φωτίδης: Με πλήγωσε αφάνταστα ο χωρισμός των γονιών μου

“Τότε, άλλαξε όλη μου η ζωή” ομολογεί ο Χρήστος Φωτίδης.

Στον ρόλο που έπαιξε ο χωρισμός των γονιών του αναφέρθηκε από καρδιάς ο ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso. 

“Ο πατέρας μου ήταν οδηγός σε λεωφορεία και επαγγελματικά αυτοκίνητα και μετά έκανε σχολή οδηγών. Η μητέρα μου ήταν από πολύ καλή οικογένεια. Καταγόταν από το Ρέθυμνο της Κρήτης, δίπλα από το χωριό των Βαρδινογιάννηδων.

Από την άλλη, ο θείος μου Σταύρος Μπίρης ήταν υπουργός Ναυτιλίας και εκδότης. Είχε εκδώσει εξαιρετικά βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο. Αυτός, λοιπόν, υπήρξε δεύτερος πατέρας μου, μιας και οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 13 ετών”.

“Τότε, άλλαξε όλη μου η ζωή. Εγώ ακολούθησα τη μάνα μου, την οποία λάτρευα. Σπούδαζα ηλεκτρονικός και παράλληλα δούλευα και οικοδομή για να μπορέσω να επιβιώσω. Θυμάμαι, όταν με γνώρισε ο Ντίνος Ηλιόπουλος μου είπε “παιδί μου, εσύ πρέπει να είσαι πολύ καλής οικογένειας για να έχεις και αυτοκίνητο”.

Του απάντησα, λοιπόν, ότι εργάζομαι σκληρά νύχτα μέρα για να μη μου λείπει τίποτα. Και τότε μου είπε το εξής φοβερό. “Έτσι νόμιζαν και για μένα, όταν ήρθα από τη Γαλλία, ότι είμαι από πολύ καλή οικογένεια. Και εγώ δεν είχα φράγκο στην τσέπη” τόνισε αρχικά ο ηθοποιός.

Πόσο επηρέασε τη ζωή σας ο χωρισμός των γονιών σας;

Πολύ. Μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι. Με πλήγωσε αφάνταστα. Ήμουν πολύ καλός μαθητής, αλλά μετά τον χωρισμό των γονιών μου “έπεσα”.

Έγινα μέτριος μαθητής. Με επηρέασε όλο αυτό ψυχολογικά. Στα 17 που τελείωσα το λύκειο και άρχισα να σπουδάζω, σπούδασα ηλεκτρονικός. Όπως και ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ!

Media Τελευταίες ειδήσεις