Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χρίστος Βασιλόπουλος: O άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του

Χρίστος Βασιλόπουλος: O άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του

Όλα όσα εξομολογήθηκε ο δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος στην ΕΡΤ1.

Για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη μίλησε από καρδιάς, όταν βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, ο Χρίστος Βασιλόπουλος το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ1. 

“Ο άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του. Το παίρνει μαζί του διότι είναι ένα τραυματικό γεγονός, αυτό το έχουν μελετήσει πάρα πολύ καλά οι Αμερικανοί με τους στρατιώτες που πολέμησαν στο Βιετνάμ.

Οι ενοχές του επιζήσαντα, επίσης, είναι πάρα πολύ έντονες γιατί δεν έχει να δώσει και καμία απάντηση. Γιατί κάποιος επιλέγει εσένα και τους άλλους όχι για να σωθούν” τόνισε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος.

“Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν και τα παίρνει ο εκάστοτε άνθρωπος μαζί του σε όλη τη ζωή του και τα δουλεύει για να κατηγορεί μία τον εαυτό τον και μία να τον δικαιολογεί.

Αυτά είναι του ανθρώπου σακίδια βαριά και ασήκωτα και οπωσδήποτε παίζουν ρόλο οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε αυτό.

Για αυτό και αναπτύχθηκε μία ολόκληρη ψυχιατρική σχολή στην Αμερική που χειρίστηκε το μετατραυματικό σοκ με τους χιλιάδες στρατιώτες του Βιετνάμ που βίωσαν την απόλυτη βία, τρέλα και θάνατο χωρίς οι ίδιοι να το έχουν επιλέξει”.

“Πιστεύοντας ότι είναι αλλιώς, βίωσαν μια άλλη κατάσταση. Πάντα θα υπάρχουν αυτές οι σκέψεις” πρόσθεσε, επίσης, ο Χρίστος Βασιλόπουλος στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Media Τελευταίες ειδήσεις