Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ζητείται πρόεδρος για την ποδοσφαιρική ομάδα

Ζητείται πρόεδρος για την ποδοσφαιρική ομάδα

Από τους ελάχιστους τρόπους… απόδρασής τους από την καθημερινότητα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, είναι ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες άφησαν όμως την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα χωρίς πρόεδρο και τώρα μέσα από την εκπομπή του ALPHA αναζητείται αυτός που θα βοηθήσει την ομάδα, τους νέους, να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα και να μπουν ξανά στο Πρωτάθλημα. Το πρόβλημα αναδεικνύεται μέσα από το οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση στην Ίο όπου βρέθηκε για την εκπομπή «60΄ Ελλάδα» και όπως μου είπε «Η ομάδα είχε φτάσει να παίζει στην 4η  κατηγορία, αλλά ο τότε πρόεδρος, ένας τυροκόμος, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί οικονομικά και αποσύρθηκε με αποτέλεσμα να αποσυρθεί και η ομάδα από το Πρωτάθλημα. Οι ντόπιοι λοιπόν λένε στην κάμερα της εκπομπής: “Σας παρακαλούμε βρείτε μας έναν πρόεδρο και ένα διοικητικό συμβούλιο για να μπορέσουμε να μπούμε στο Πρωτάθλημα”. Δηλαδή, υπάρχει μέσω της εκπομπής και μια αγγελία του τύπου “Ζητείται πρόεδρος για την ποδοσφαιρική ομάδα”»!

Εκτός όμως από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι η εκπομπή καταγράφει την ομορφιά του νησιού που, όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «Η Ίος είναι ένα νησί των Κυκλάδων το οποίο είναι ευλογημένο γιατί έχει τουλάχιστον 50 παραλίες. Στις 10 από αυτές έχεις πρόσβαση με αυτοκίνητο, στις υπόλοιπες με σκάφος. Είναι υπέροχες παραλίες, για όλους τους καιρούς, ένας ονειρεμένος τόπος για διακοπές. Μαγευτική παραλία το Μαγγανάρι, όσο κομμάτι δεν έχει γίνει ιδιωτικό, υπέροχη παραλία, επίσης, με πάρα πολλές δραστηριότητες ο Μυλοπότας, πολύ ωραία παραλία και η Κουμπάρα, αλλά όλες οι παραλίες του νησιού έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, κρύβουν σπηλιές, κρύβουν ναυάγια, εξαιρετικός ψαρότοπος. Το Μαγγανάρι είναι το ησυχαστήριο των επωνύμων, η παραλία των διάσημων. Εκεί, δεν μπορεί να τους πλησιάσει κανείς, ούτε καν φωτογράφοι.

Υπενθυμίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο Παπανδρέου αλλά και ο Μπους, η Νταϊάνα πήγαιναν εκεί για να απομονωθούν και να ηρεμήσουν. Οι ντόπιοι μας μίλησαν για τους διάσημους και όπως μας είπαν ο καλύτερος πελάτης ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επί σειρά ετών επισκεπτόταν το μέρος. Σύχναζε σε μια ταβέρνα όπου περνούσε πολλές ώρες της ημέρας, δοκίμαζε όλα τα εδέσματα και έδειχνε ότι ήξερε να περνά καλά. Η συγκεκριμένη παραλία είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο. Φαντάσου ότι εμείς βρήκαμε μόνο μια φωτογραφία του Καραμανλή. Δεν τον ενοχλούσε κανείς», τονίζοντας επίσης ότι «Στην Ίο, όλοι οι κάτοικοι δουλεύουν γύρω από τον τουρισμό, το λένε και οι ίδιοι: “εμείς δουλεύουμε δύο – τρείς μήνες και βγάζουμε χρήματα για τον υπόλοιπο χρόνο”. Εμείς, πηγαίνοντας στο νησί, είδαμε όλους τους ντόπιους να βάφουν τα πλακόστρωτα, να μαζεύουν σκουπίδια από την παραλία. Δηλαδή, ξέρουν ότι το νησί είναι η μπίζνα τους και προσπαθούν να το κρατήσουν όσο το δυνατό πιο όμορφο και πιο καθαρό».
 

 
Παράλληλα όμως οι κάτοικοι αναζητούν καινούργιους τρόπους προσέλκυσης τουριστών και έτσι η Ίος, όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που είδαμε να υπάρχει fishing tour, δηλαδή τουριστικό ψάρεμα, που πληρώνεις χρήματα, μπαίνεις σε ένα σκάφος, σου παρέχουν πετονιές και δολώματα και σε πάνε για ψάρεμα. Ψαρέψαμε κι εμείς. Είναι μαγευτικό να ψαρεύεις και να βλέπεις τα δελφίνια να κολυμπάνε δίπλα σου». Ωστόσο, υπάρχουν και τα… παράξενα, αφού όπως καταγράφουν οι κάμερες της εκπομπής «κατά το οδοιπορικό μας, πήγαμε σε ένα ιδιόμορφο μπαρ. Εκεί είδαμε διάφορους “τρελούς” να φορούν κράνη και να χτυπιούνται με ένα σφυρί… κι όχι μόνο, στο κεφάλι! Σε αυτή την ιστορία μπορείς να βάλεις τον τίτλο: “πληρώνουν για να τους… δέρνουν”. Πίνεις ένα σφηνάκι και μετά σε κοπανάνε με σφυρί στο κεφάλι, με πυροσβεστήρες, σκαμπό και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αυτό ονομάζεται slamer και είναι μια μόδα που έρχεται από το εξωτερικό».
 

 
Απόψε, στις 23:45, ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή του «60΄ Ελλάδα» στον ALPHA ξεναγεί τους τηλεθεατές στην Ίο και στην καθημερινότητα των κατοίκων της,  λίγο πριν υποδεχθούν στο πανέμορφο νησί τους τουρίστες της θερινής περιόδου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε