Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

ACS: Εγκαινίασε κέντρο διαλογής – Δρομολογεί και νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ – Οι δηλώσεις της διοίκησης

ACS: Εγκαινίασε κέντρο διαλογής – Δρομολογεί και νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ – Οι δηλώσεις της διοίκησης

Το νέο κέντρο διαλογής συνολικής έκτασης 36.000 τ.μ. επί της οδού Πέτρου Ράλλη, μια εντυπωσιακή επένδυση της τάξης των 50 εκατ. ευρώ παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση η διοίκηση της ACS, εταιρεία του ομίλου Quest.

Με την νέα επένδυση και με επιπλέον επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, η εταιρεία φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην κλάδο ταχυμεταφορών.  Έμφαση θα δοθεί στο last mile στάδιο, πως τόνισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Γεωργαντζής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ACS και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest. 

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος, προβλέπεται αύξηση του ηλεκτροκίνητου στόλου αυτοκινήτων και δαπάνες της τάξης των 15 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν επιπλέον lockers, με προοπτική την επόμενη πενταετία να αυξηθούν στις 1.000 από 250 που διαθέτει σήμερα το δίκτυο.  Σε άμεσο χρόνο, ήδη έχουν δρομολογηθεί να προστεθούν ακόμη 200 έξυπνες θυρίδες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Όπως αναφέρθηκε ακόμη στην παρουσίαση που έκανε η διοίκηση, ο κλάδος των ταχυμεταφορών αναπτύσσεται με ποσοστό 10% ανά έτος, όσο και ο ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.  

Να σημειωθεί, ότι η ACS, η οποία ανήκει στον όμιλο Quest του Θεόδωρου Φέσσα, κατέχει μερίδιο 35% στον κλάδο των ταχυμεταφορών όπου δραστηριοποιείται. Με το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής, η εταιρεία αποκτά τη δυνατότητα για κάλυψη των αναγκών της τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με το ενδιαφέρον του ομίλου Quest να επενδύσει στην Κωτσόβολος, ο ιδρυτής κ. Θεόδωρος Φέσσας ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης, ότι η διαδικασία για την ανάδειξη του πλειοδότη θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις