Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Accor: Ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός σχεδιάζει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Accor: Ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός σχεδιάζει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα
ΑΠΕ ΜΠΕ

Περαιτέρω επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο δρομολογεί στην Ελλάδα ο ξενοδοχειακός κολοσσός Accor.

Τις προθέσεις του να διευρύνει την επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Σεμπαστιέν Μπαζέν, σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από τα εγκαίνια του πεντάστερου Athens Capital Hotel, στην πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση θέτει νέους στόχους στον τομέα του τουρισμού, που μαζί με την ναυτιλία αποτελούν ατμομηχανή της οικονομίας. Υπό αυτές τις συνθήκες θέτει νέους στόχους για τη δημιουργία της καλύτερης σχολής του κόσμου, που κατ’ επέκταση θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας.

Η Accor, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισίου, είναι γαλλική πολυεθνική εταιρεία φιλοξενίας που κατέχει, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία, θέρετρα και ακίνητα διακοπών. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην Ευρώπη και την 6η μεγαλύτερη παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 110 χώρες. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαζέν, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, η αλυσίδα απασχολεί 80.000 υπαλλήλους στα τουριστικά της καταλύματα, που χρήζουν εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την παρουσία της Accor στη χώρα μας, λειτουργεί επτά μονάδες και σχεδιάζει να προσθέσει άλλες τέσσερις από το 2022 και μετά, αρχής γενομένης από το Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Στη συνέχεια, σειρά θα πάρουν το Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία και τα Raffles και Fairmont στη Μύκονο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις