Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Alpha Bank: Δάνειο στην Spyridakos Group – Τι σηματοδοτεί για την τράπεζα η χρηματοδότηση επένδυσης στη Σέριφο

Alpha Bank: Δάνειο στην Spyridakos Group – Τι σηματοδοτεί για την τράπεζα η χρηματοδότηση επένδυσης στη Σέριφο

Τη δανειοδότηση της Spyridakos Group, με σκοπό την υλοποίηση επένδυσης συνολικού ύψους 1,127 εκατ. ευρώ στη Σέριφο ενέκρινε η Alpha Bank. Η εν λόγω δανειοδότηση αποκτά μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί το πρώτο δάνειο σε μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που εκταμίευσε η Alpha Bank, υλοποιώντας τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον τομέα των επιχειρηματικών χορηγήσεων.

Τι αφορά η επένδυση

Η επένδυση της Spyridakos αφορά αγορά κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ξενοδοχείου στη Σέριφο, με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπό το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering), καθώς και αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος για τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς το ξενοδοχείο.

Η επένδυση, συνολικού ύψους 1,127 εκατ. ευρώ εντάσσεται στους πυλώνες «Πράσινη Μετάβαση» και «Εξωστρέφεια» του «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ευρώ 563,7 χιλιάδες), κατά 30% από την Alpha Bank (Ευρώ 338,2 χιλιάδες), ενώ κατά 20% θα καλυφθεί μέσω ίδιας συμμετοχής.

Η σημασία της χρηματοδότησης

Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης επένδυσης είναι σημαντική τόσο για την Alpha Bank όσο και για την οικονομία εν γένει, καθώς πρόκειται για την πρώτη χορήγηση δανείου σε μικρή επιχείρηση με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις μικρές επιχειρήσεις, να διεκδικούν, με ελκυστικούς όρους, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους και να υιοθετούν κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης και λειτουργίας.

Αξιοσημείωτος είναι επίσης και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της επένδυσης, η οποία συνδυάζει δύο πυλώνες από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την «Πράσινη Μετάβαση» και την «Εξωστρέφεια», καθώς το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο της Spyridakos Group ΙΚΕ, στοχεύει στη δημιουργία μίας προηγμένης ξενοδοχειακής μονάδας, με πράσινα και βιώσιμα χαρακτηριστικά, που θα αποτελέσει πρότυπο σύγχρονης και αναβαθμισμένης εμπειρίας φιλοξενίας στη Σέριφο.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του διαχειριστή και εκπροσώπου της Spyridakos Group ΙΚΕ, κ. Χάρη Σπυριδάκου, την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0», κ. Θόδωρου Σκυλακάκη και του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking, κ. Ισίδωρος Πάσσας, ο Διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπυρίδων Ρεντετάκος και Στελέχη από την Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, την Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το Κατάστημα Βριλησσίων που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης και εκταμίευσης του δανείου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις