Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Alumil: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο Ξάνθης μετά από 8 χρόνια – Οι θέσεις εργασίας και τα οφέλη

Alumil: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο Ξάνθης μετά από 8 χρόνια – Οι θέσεις εργασίας και τα οφέλη

Σημαντική απόφαση, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Ξάνθη -που διέκοψε την παραγωγική του δράση το 2013 – έλαβε η Alumil, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Απρίλιο.  Καθοριστικός παράγοντας αποτέλεσε η ικανοποιητική πορεία των οικονομικών της αποτελεσμάτων και ιδιαίτερα το 2021, που αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, καθώς και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της εταιρείας για αρχιτεκτονικές χρήσεις.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε την περασμένη χρονιά κατά €74 εκατ. σε σχέση με το 2020, ποσοστό της τάξης του 30%. Η διοίκηση εκτιμά ότι ο τζίρος θα διαμορφωθεί στα 315 εκατ. ευρώ, και όπως αναφέρει  «τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του ομίλου, κατέδειξαν την ικανότητα της Alumil να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά».

Οι λόγοι επαναλειτουργίας του εργοστασίου

Αναφερόμενη στους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να λειτουργήσει ξανά την παραγωγική μονάδα Ξάνθης η διοίκηση επισημαίνει ότι: Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και την σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η Αλουμύλ αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013.

Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης.

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά την λειτουργία της παρήγαγε 14.000t προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις