Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Alumil: Ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας στο 6μηνο 2022 – Στα 206 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

Alumil: Ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας στο 6μηνο 2022 – Στα 206 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση κατά 46,5% ανακοίνωσε το φετινό εξάμηνο η Alumil AE, αγγίζοντας τα 206 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση ρεκόρ 178,3% κατέγραψαν τα κέρδη μετά φόρων, τα οποία ανήλθαν στα 25,3 εκατ. ευρώ, από 9,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο 2021.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γιώργος Μυλωνάς, σημείωσε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Alumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας της βιώσιμη ανάπτυξή της. Για μία ακόμα φορά πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, αλλά και της προηγούμενης περιόδου, δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Στρατηγική που έχει καταστήσει την Alumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η Ελληνική Οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».

Σημειώνεται, ότι η Alumil είναι ένας πολυεθνικός όμιλος που λειτουργεί 12 εργοστάσια στην Ευρώπη και 32 θυγατρικές κι απασχολεί 2.700 εργαζομένους. Η παρουσία εκτείνεται σε περισσότερες από 60 χώρες, ενώ άνω του 80% των πωλήσεών του κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις