Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Aria Hotels: Κατασκευάζουν 4 vertiports για την υποστήριξη ηλεκτρικών αεροσκαφών

Aria Hotels: Κατασκευάζουν 4 vertiports για την υποστήριξη ηλεκτρικών αεροσκαφών

Την κατασκευή και την λειτουργεία τεσσάρων vertiports για την υποστήριξη ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν τα Aria Hotels, η ελληνική θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra.

Με στρατηγικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Αθήνας, της Νότιας ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Αιγαίου, τα vertiports θα ενισχύσουν την περιφερειακή συνδεσιμότητα και θα προωθήσουν τον οικοτουρισμό μέσω των ηλεκτρικών αεροσκαφών.

Αυτή είναι η πρώτη κατασκευή του είδους της και αποτελεί μέρος μιας επένδυσης ύψους 50 εκατ. ευρώ από τα Aria Hotels για την προώθηση της υιοθέτησης των eVTOL και την ενίσχυση της βιώσιμης οικονομίας της Ελλάδας.

Ένας όμιλος boutique φιλοξενίας με περίπου 70 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, γνωστό για την επιμέλεια αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, το 2022,

Τα Aria Hotels, με περίπου 70 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, είναι μια από τις πρώτες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο και η πρώτη στην Ελλάδα, που μίσθωσε απευθείας το εξαιρετικά καινοτόμο αεροσκάφος eVTOL.

Σχεδιασμένα από την BETA Technologies, τα Aria Hotels έχουν μισθώσει 10 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη ALIA eVTOL μέσω συμφωνίας με την LCI, μια θυγατρική αεροδιαστημικής του Libra Group και κορυφαίο εκμισθωτή αεροσκαφών.

Τα νέα vertiports θα περιλαμβάνουν σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης και χώρους χαλάρωσης για τους πελάτες, που απαιτούν ελάχιστο χώρο και περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε σύγκριση με τις υποδομές για παραδοσιακά αεροσκάφη.

Τα eVTOL έχουν καθαρό άνθρακα μηδέν και έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν 5 επιβάτες και έναν πιλότο ή ωφέλιμο φορτίο 1.400 λίβρες (635 κιλά).

Με μέγιστη εμβέλεια 250 ναυτικών μιλίων και δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, αυτά τα αεροσκάφη είναι ιδανικά για τη μεταφορά τουριστών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά της και παντού ενδιάμεσα.

Τα αεροσκάφη eVTOL αντιπροσωπεύουν το μέλλον της αστικής αεροπορικής κινητικότητας με πολλά βασικά οφέλη:

  • Περιβαλλοντική βιωσιμότητα: Τα eVTOL παράγουν μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της πτήσης, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση και υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
  • Μειωμένη ηχορύπανση: Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ελικόπτερα, τα eVTOL λειτουργούν πιο αθόρυβα, ελαχιστοποιώντας την ηχορύπανση σε αστικές και αγροτικές περιοχές.
  • Λειτουργική αποδοτικότητα: Τα eVTOL προσφέρουν ταχύτερους χρόνους ταξιδιού παρακάμπτοντας την παραδοσιακή κυκλοφοριακή συμφόρηση, παρέχοντας μια πιο γρήγορη εναλλακτική για ταξίδια μικρής έως μεσαίας απόστασης.
  • Οικονομικός αντίκτυπος: Η ανάπτυξη και λειτουργία της υποδομής eVTOL δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και τονώνει την οικονομική ανάπτυξη στους τομείς της αεροπορίας και του τουρισμού.
  • Υποστήριξη για τις Τοπικές Κοινότητες: Η αυξημένη προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα που παρέχονται από τα eVTOL μπορούν να τονώσουν τις τοπικές οικονομίες φέρνοντας περισσότερους επισκέπτες σε μικρές και απομακρυσμένες κοινότητες, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά.

Τα Aria Hotels θα επιβλέπουν τη λειτουργία των vertiports και θα διαχειρίζονται τα 10 eVTOL για να παρέχουν αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές για τους τουρίστες και τους ντόπιους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις