Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Athlete’s Foot: Η μετάβαση σε νέο ιδιοκτήτη, το deal των 4 εκατ. ευρώ και η επόμενη ημέρα

Athlete’s Foot: Η μετάβαση σε νέο ιδιοκτήτη, το deal των 4 εκατ. ευρώ και η επόμενη ημέρα

Με «όχημα» την Intersport συνεχίζει τη δραστηριότητά του στον τομέα των αθλητικών, ο όμιλος Fourlis, καθώς, λίγο προτού εκπνεύσει το 2022, αποεπένδυσε από την The Athlete’ s Foot (TAF) στην Ελλάδα, πουλώντας έναντι 4 εκατ. ευρώ το σύνολο των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Sneakers Market AE. Αγοράστρια εταιρεία είναι η TAF Global Holding AG, θυγατρική της Arklyz Group AG, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του σήματος «The Athlete’s Foot» παγκοσμίως.

Τα έναρξη ανάπτυξης της αλυσίδας The Athlete’ s Foot σε Ελλάδα και Τουρκία ο όμιλος Fourlis είχε ανακοινώσει το 2014. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί 14 καταστήματα The Athlete’s Foot, στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία, ενώ η δραστηριότητα του ομίλου Fourlis στον τομέα των αθλητικών ειδών επεκτείνεται στην γείτονα χώρα, με 12 καταστήματα Intersport.

Athlete’s Foot: Τι σηματοδοτεί το deal

Την ώρα που ο αθλητικός τομέας, γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη ανά τον κόσμο, οι αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σημαντικές. Πριν από μια διετία σχεδόν, τον Ιούλιο του 2021, ο ελβετικός όμιλος Intersport International πούλησε την The Athlete‘s Foot (TAF) στον επίσης ελβετικό όμιλο Arklyz. Η μετάβαση ήταν ένας ακόμη σταθμός στην μακρόχρονη ιστορία της ΤAF, που μετρά περισσότερο από μισό αιώνα, ξεκινώντας από την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το 1971.

Όσον αφορά το Arklyz Group, με ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο τον Param Singh, αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη δύναμη στην αρένα του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων διανέμει κορυφαίες μάρκες όπως: Salomon, Nordica και Head, ενώ δραστηριοποιείται στον τομέα χονδρικής διανομής με διεθνώς αναγνωρισμένα σήματα, όπως Hunter, Spenco και Crocs.

Από τότε που το Arklyz Group εξαγόρασε το The Athlete’s Foot τον Ιούλιο του 2021 από την Intersport International Corp., διατηρεί συνεργασίες με μάρκες όπως η Nike, η Adidas, η New Balance, η Leica, η Vitra και η Smart.

Athlete’s Foot: Ο διεθνής αθλητικός τομέας

Το Μάιο του 2022, με αφορμή την εξαγορά της Asphaltgold, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών παπουτσιών και ρούχων, ο όμιλος Arklyz, ανακοίνωνε ότι το The Athlete’s Foot (TAF), μέσα σε έναν χρόνο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του, εμφανίζει πωλήσεις 503 εκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφράζονται με αύξηση 24% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Όπως ανέφερε σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, αυτός ο αριθμός σηματοδότησε ένα έτος ρεκόρ, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο πωλήσεων των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος.

Όσον αφορά τον όμιλο Fourlis, σύμφωνα με τα πλάνα που έχει ανακοινώσει, σύντομα θα ξεκινήσει την ανάπτυξη στην ελληνική αγορά μιας νέας αλυσίδας, της Holland & Barrett, βρετανικής προέλευσης, με δραστηριότητα στα συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα υγείας κι ευεξίας, με δίκτυο μεγαλύτερο των 1.600 καταστημάτων ανά τον κόσμο. Η νέα αλυσίδα, θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα δραστηριότητας του ομίλου Fourlis στο retail, μετά την IKEA και την Intersport.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις