Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Attica Bank: Ξεκινά το σχέδιο εξυγίανσης – Οι όροι συμφωνίας ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington

Attica Bank

Σε ισχύ τέθηκε το πλάνο εξυγίανσης της Attica Bank, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα οι όροι συμφωνίας, σύμφωνα με τους οποίους το Ταμείο Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) και η Ellington θα καταστούν μέτοχοι του 68% της Τράπεζας.

Τους όρους της δεσμευτικής συμφωνίας που συνήψαν στις 9 Δεκεμβρίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και η Ellington για εξυγίανση της Τράπεζας Αττικής, δημοσιοποίησαν προς την Τράπεζα και το επενδυτικό κοινό.

Στους βασικούς όρους της συμφωνίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων η συμμετοχή τους στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας. Ειδικότερα, το ΤΧΣ θα συμμετέχει για ποσό έως €153.765.391, ενώ το ΤΜΕΔΕ και η Ellington θα συμμετέχουν με συνολικό ποσό €62.000.000.

Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, τα Μέρη θα εξασφαλίσουν ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει στη διενέργεια άσκησης δέουσας επιμέλειας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Σκοπός της Άσκησης Δέουσας Επιμέλειας και της ενδεχόμενης Αξιολόγησης Προγράμματος Ηρακλής είναι να ποσοτικοποιήσουν τυχόν κενά στις προβλέψεις για πιστωτικούς κινδύνους και λοιπές απομειώσεις της Τράπεζας και να εντοπίσουν ενέργειες προς καταγραφή στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του οικονομικού έτους 2021 για την κάλυψη τυχόν επιπλέον προβλέψεων.

Attica Bank: Δέσμευση για επενδύσεις

Στη συνέχεια, τα Μέρη δεσμεύονται να προβούν σε δεύτερη επένδυση στην Τράπεζα το αργότερο εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων του 2021, κατά τρόπο ώστε το ΤΜΕΔΕ και η Ellington να κατέχουν τελικά ποσοστό περίπου 68% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Αυτή η δεύτερη επένδυση συνίσταται σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είτε με δικαίωμα προτίμησης παλαιών μετόχων είτε χωρίς και ενδεχομένως σε μια «Τρίτη Εισφορά Κεφαλαίου», η οποία θα δομηθεί είτε ως τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είτε ως έκδοση από την Τράπεζα τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) ή οποιουδήποτε άλλου εναλλακτικού χρηματοοικονομικού μέσου, όπως μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, που θα συμφωνηθεί μεταξύ των Μερών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις