Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Attica Bank: Συγχώνευση με Παγκρήτια σε ορίζοντα ενός έτους – Τι προβλέπει η συμφωνία με Thrivest και ΤΧΣ

Attica Bank: Συγχώνευση με Παγκρήτια σε ορίζοντα ενός έτους – Τι προβλέπει η συμφωνία με Thrivest και ΤΧΣ

Επενδυτική συμφωνία, που αφορά τους όρους συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της Thrivest Holding Ltd συμφερόντων των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου και της Παγκρήτιας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζα Αττικής, υπέγραψαν οι ενδιαφερόμενες πλευρές, ενώ να σημειωθεί ότι οριστική είναι η απόφαση περί μη συμμετοχής του ΤΜΕΔΕ στη συμφωνία για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.  

Η συμφωνία προβλέπει ότι  συγχώνευση με την Παγκρήτια, θα γίνει  σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την υπογραφή της Συμφωνίας. Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει ότι: Το ΤΧΣ, η Thrivest και η Παγκρήτια δεσμεύονται να συμμετέχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και, ειδικά το ΤΧΣ υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου 3864/2010, όπως ισχύει (ο «Νόμος του ΤΧΣ»), στην Αύξηση με κάλυψη ποσών αφενός έως €329 εκατ. για το ΤΧΣ, το οποίο θα προβεί σε ενάσκηση έως του συνόλου των δικαιωμάτων προτίμησης που του αναλογούν, αφετέρου έως €30 εκατ. για τη Thrivest και έως €34 εκατ. για την Παγκρήτια, ήτοι συνολικά έως €64 εκατ., μέσω κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών.

Η Attica Bank θα εφαρμόσει τη Στρατηγική Μείωσης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPE reduction strategy), όπως αναφέρεται στο από 16.03.2023 εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο. Προβλέπεται περαιτέρω στη Συμφωνία ότι η Παγκρήτια θα εφαρμόσει επίσης στρατηγική μείωσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE reduction strategy).

Συγχώνευση Αττικής με Παγκρήτια

Περαιτέρω θα επιδιωχθεί η συγχώνευση της Τράπεζας με την Παγκρήτια, σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την υπογραφή της Συμφωνίας. Η συγχώνευση θα τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την αίρεση της προηγούμενης πλήρωσης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων που έχουν θέσει τα Μέρη όπως ενδεικτικά οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος, διενέργεια ελέγχων δέουσας επιμέλειας, συμφωνίας για τους ειδικότερους όρους της συγχώνευσης και συναφή θέματα καθώς και της έγκρισης των αρμόδιων εταιρικών οργάνων και της συμμόρφωσης στον Νόμο του ΤΧΣ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έλαβε η Τράπεζα από το ΤΧΣ, η από 30.09.2022 συμφωνία βασικών όρων μεταξύ του ΤΧΣ και του ΤΜΕΔΕ, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενων μεταξύ τους συμφωνιών, παύουν να είναι σε ισχύ με την υπογραφή της Συμφωνίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις