Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Attica Group: Εγκαινίασε 3 Highspeed, αξίας 21 εκατ. ευρώ – «Δέσμευση στην ακτοπλοϊα»

Attica Group: Εγκαινίασε 3 Highspeed, αξίας 21 εκατ. ευρώ – «Δέσμευση στην ακτοπλοϊα»

Τα εγκαίνια 3 νέων υπερσύγχρονων πλοίων AERO Highspeed, πραγματοποίησε στο λιμάνι του Πειραιά, η Attica Group, μέλος του ομίλου Marfin Investment Group.

«Με την νέα επένδυση επιβεβαιώνουμε στην πράξη τη δέσμευσή μας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ελληνική ακτοπλοϊα» τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σπύρος Πασχάλης CEO της Attica Group.

Για την αγορά των πλοίων, η εταιρεία δαπάνησε συνολικά 21 εκατ., ευρώ, καθώς το κάθε ένα απ’ αυτά στοίχισε 7 εκατ. ευρώ. Η δε χρηματοδότηση έγινε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό, προερχόμενο από τη νορβηγική Export Finance Norway με την εγγύηση του Norwegian Export Credit Guarantee Agency και την Alpha Bank, οι οποίες όπως δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας «μας εμπιστεύτηκαν και συνέβαλαν σημαντικά στην αναπτυξιακή αυτή επένδυση».

Τα τρία AERO Highspeed, αποτελούν τα πρώτα νεότευκτα πλοία που ήρθαν στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση κύριων ακτοπλοϊκών γραμμών, 10 χρόνια μετά το τελευταίο νεότευκτο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας, το Blue Star Patmos, που και πάλι η Attica Group παρέλαβε, τον Ιούνιο του 2012″.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα πλοία έφθασαν από την Νορβηγία στην Ελλάδα την 1η Αυγούστου 2022 και δρομολογήθηκαν άμεσα στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, ανανεώνοντας σημαντικά το στόλο που δραστηριοποιείται σε αυτές τις γραμμές. Όπως τόνισε ο κ. Πασχάλης, η επένδυση στα πλοία AERO Highspeed συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Attica Group και στη σταδιακή μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Τα AERO Highspeed είναι πλοία τύπου Catamaran, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής, έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού μια νέα, ταξιδιωτική εμπειρία. Με τη δρομολόγηση των τριών αυτών πλοίων αυξήθηκε η μεταφορική ικανότητα στους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Κάθε πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους έχει στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ανέσεων και υπηρεσιών στον επιβάτη.

Υπενθυμίζεται, ότι η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Africa Morocco Link με συνολικά 35 πλοία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις